Hyppää sisältöön

Salamakypärien ensikertalaiset juhlivat sarjan avauslähdössä

Oona Halme ja Rebel Royal voittajaesittelyssä.

Oona Halme voitti ensimmäisen Salamakypärien osalähdö. Kuva: Hanna Närhinen

Kokelasohjastajien kilpailusarja Salamakypärät käynnistyi Vermon raveissa keskiviikkona. Avauslähdössä juhlivat sarjassa ensimmäistä kertaa mukana olevat osallistujat. Sarjan nuorin osallistuja, 17-vuotias Oona Halme ajoi Rebel Royalin päättäväisesti keulapaikalle, josta valjakko hallitsi tilannetta maaliin asti. Milla Markkanen puolestaan kannusti Artful Dropin toiseksi lähdössä.

Aatto Silventoisen omistaman, kasvattaman ja valmentaman Rebel Royalin voittoajaksi muodostui 15,2a/2120 metriä. Ohjastaja Halmeen mukaan voitto tuli helposti.

”Hevonen oli ihan tosi hyvä. Kun kaveri alkoi lähestyä, meillä oli vielä korvatkin kiinni. Ei voi kuin kehua hevosta”, Halme kertoi ravien voittajahaastattelussa.

Ensimmäisen osalähdön voittanut Halme tunnetaan menestyneenä poniraviurheilijana, joka on voittanut lähes kaiken, mitä poniraviurheilun parissa on voinut voittaa. Nyt ponivuodet ovat jäämässä taakse, mutta raviurheilusta ammatin haluava Halme on tehnyt tehokasta siirtymistä hevosiin. Lähtöjä hevosilla on takana jo yli 40. Tällä hetkellä Halme suorittaa vielä hevosenhoitajan tutkintoa ja työskentelee isänsä Teemu Okkolinin tallilla.

”Syksyllä toivottavasti pitäisi valmistua ja saan hevosenhoitajan paperit. Sen jälkeen jos pääsisi ulkomaille käymään jossain vaiheessa ja tekisi tästä hommasta ammatin itselleen”, Halme kertoi tulevaisuuden tavoitteistaan.

Halmeen työnantaja ja isä Okkolin tunnetaan erityisesti suomenhevosten valmentajana ja hänen tallissaan asuu paljon erilaisia hevosia.

”Koen, että olen ihan etuoikeutettu, että olen ihan pienestä pitäen saanut ajaa paljon hevosia, nimenomaan erilaisia hevosia. Se on kehittänyt minua kuskina tosi paljon”, Halme kertoi.

Seuraavan kerran Salamakypärät kilpailevat 22. toukokuuta Oulussa Äimäraution raveissa. Kilpailuhenkisen Halmeen tavoitteet ovat asetettu keskiviikon menestyksen myötä korkealle.

”Nyt alkoi sarja niin kivasti, että kyllähän se voitto täytyy asettaa tavoitteeksi”, Halme kommentoi mietteitään Salamakypärien kaudesta 2021.

Halmeen takana seuraavat pistesijat menivät Milla Markkaselle ja Patri Filatoffille. Filatoff sijoittui viime vuonna Salamakypärien kokonaiskilpailussa kolmanneksi.

Pistetilanne 1. osalähdön jälkeen

1.Oona Halme 16 pistettä
2. Milla Markkanen 12
3. Patri Filatoff 10
4. Vilja Kivinen 9
5. Jere Hurme 8
6. Kaisa Mikkola 7
7. Mats Havulehto 6
8. Anette Antti-Roiko 5
9. Riku Lehtonen 4
10. Sakari Talikka 3
11. Terno Grönstrand 2
12. Tino Paldan 1

Salamakypärien koko kilpailukalenterin ja säännöt tästä.