Hyppää sisältöön

Salamakypärät starttaavat St Michel –raveissa sunnuntaina 21.7.

Salamakypärien seitsemäs osalähtö ajetaan Mikkelissä St Michel –raveissa sunnuntaina 21. heinäkuuta. Juvalaisella Ayse Könecillä ja mikkeliläisellä Toni Ripatilla on suurkilpailussa kotikenttäetu.

Toni Ripatti
Toni Ripatti taistelee St Michelissä kärkisijoista.
”Kotiradalla kilpailemisessa on aina oma viehätyksensä. Meille mikkeliläisille St Michel on ehdottomasti kesän ykkösjuttu. Olisihan se aika hienoa voittaa siellä”, pohtii Toni Ripatti. Hän osallistui Mikkelin suurkilpailuun ensimmäistä kertaa viime vuonna. 

Kaisa Tupamäki-Kukkamon tallilla työskentelevä ohjastaja on nyt neljättä kertaa mukana Salamakypärien riveissä. Kuuden osalähdön jälkeen hän on kilpailusarjan pistetaulukon sijalla kuusi. 

”Alku oli tänä vuonna vähän turhan tasainen, mutta toivottavasti sijoitusta saataisiin nyt vähän nostettua. Tavoitteena olisi olla kolmen parhaan joukossa kauden lopussa”, Ripatti kertoo. Pahimmaksi kilpakumppanikseen hän nimeää Arna Ruohomäen, joka onkin tällä hetkellä Salamakypärien pistetaulukon kärjessä.

Sunnuntaina Ripatin ajettavana on 7-vuotias ori Mr Dave – sama hevonen, jonka hän ohjasti St Michelissä viime vuonna neljänneksi. Ohjastaja on ajokkiinsa tyytyväinen. ”Olen ajanut sillä nyt muutamia kertoja kilpaa. Se on todella rehti hevonen, jolle kelpaa mikä tahansa juoksupaikka.”

Ripatti lähtee sunnuntaina kotiradalleen kovin odotuksin. ”Hevonen on hyvässä kunnossa ja meillä on hyvä lähtöpaikka, joten kärkisijoista lähdemme taistelemaan.”

Salamakypärät ajavat St Michel –ravien sunnuntain kolmannessa lähdössä klo 13.48.

Salamakypärien pistetilanne kuudennen osalähdön jälkeen

1. Arna Ruohomäki                       66
2. Taneli Säde                               60 
3. Olli-Pekka Holopainen              55 
4. Iivari Nurminen                          44 
5. Anette Antti-Roiko                     40 
6. Toni Ripatti                                38 
7. Niko Riekkinen                          37 
8. Niki Finnström                           34 
9. Kimi Pesonen                            33 
10. Niko Huuskola                         29 
11. Riku M Lindgren                      24 
12. Ayse Könec                             21