Hyppää sisältöön

Salamakypärät 2019 on valittu

Huhtikuussa käynnistyvän Salamakypärät-kilpailun 12 kokelasohjastajaa on valittu. Salamakypärät on tulevaisuuden lupauksille suunnattu kilpailusarja, jonka avulla halutaan tarjota kilpailumahdollisuuksia ja tärkeitä näytönpaikkoja raviammattilaisuuteen tähtääville nuorille ohjastajille.

Salamakypärät-osalähtöjä ajetaan kuluvan vuoden aikana yhteensä 12. Kilpailu käynnistyy Vermossa 10.4. ja Salamakypärien voittaja selviää marraskuussa Turussa. Kauden aikana kilpailijat pääsevät ohjastamaan myös kesän suurissa ravitapahtumissa kuten Suur-Hollola- ja St Michel -viikonloppuina.

Kilpailusarja toimii ohjastajille tärkeänä etappina matkalla ammattilaisuuteen. Kauden aikana osallistujille tarjotaan ravilähtöjen lisäksi myös koulutusta muun muassa media- ja vuorovaikutustaidoista sekä yrittäjyydestä, mikä tukee heidän matkaansa kohti raviammattilaisen arkea.

Salamakypäriin haki yhteensä 29 vuonna 1990 tai myöhemmin syntynyttä ohjastajaa, joista Suomen Hippoksen, Suomen Ravivalmentajien ja Vermon raviradan edustajat valitsivat vuoden 2019 Salamakypärät. Valintakriteereinä olivat lisenssivaatimusten lisäksi muun muassa ajokokemus ja –menestys sekä tavoitteet ohjastajana.

”Jo viime kaudella valmentajat ilmoittivat hyviä hevosia mukaan osalähtöihin, ja näimme kauden aikana erittäin tasokkaita Salamakypärät-lähtöjä. Uskon, että valitut Salamakypärät saavat tänäkin vuonna hyviä hevosia ajettavakseen ja kilpailusarjasta tulee kovatasoinen”, Suomen Ravivalmentajien toiminnanjohtaja Mikko Korpela kertoo.

Salamakypärät 2019

Anette Antti-Roiko (työnantaja Tapio Mäki-Tulokas)

Niki Finnström (Christa Packalen)

Olli-Pekka Holopainen (Esa Holopainen)

Niko Huuskola (Aripekka Pakkanen)

Ayse Könec (Seppo Suuronen)

Riku M Lindgren (Jukka-Pekka Kauhanen)

Iivari Nurminen (Anssi Nurminen)

Kimi Pesonen (Juuso Holttinen)

Niko Riekkinen (Heikki Korhonen)

Toni Ripatti (Kaisa Tupamäki-Kukkamo)

Arna Ruohomäki (Mia Lamminen)

Taneli Säde (Tuija Irri)

Kilpailukalenteri 2019

Vermo 10.4.

Vermo 8.5.

Vermo 5.6.

Nordic King, Powerpark Härmä 21.6.

Suur-Hollola, Lahti 29.6.

Kaustinen 6.7.

St Michel, Mikkeli 21.7.

Vermo 7.8.

Vermo 4.9.

EM-ravit, Vermo 11.10.

Vermo 6.11.

Turku, finaali 30.11.

Ohjastajat saavat joka osalähdöstä pisteitä sijoitusten perusteella, ja eniten pisteitä kilpailusarjan aikana kerännyt voittaa. Salamakypärien säännöt voit lukea tästä.

Kilpailun ovat aikaisemmin voittaneet Arna Ruohomäki vuonna 2018, Terri Lehtonen vuonna 2017, Jere Kiveinen vuonna 2016, Jukka Torvinen vuonna 2015, Hannu Torvinen vuonna 2013 ja Iikka Nurmonen 2012.

Lisätietoja:

Hanna Närhinen

Markkinointi- ja tapahtumakoordinaattori

Suomen Hippos

hanna.narhinen@hippos.fi

040 621 44 24