Hyppää sisältöön

Salama-, Juniori- ja Montekypärien osallistujat valittu – kilpailusarjoihin yhteensä 83 hakijaa

Suomen Hippoksen ohjastajasarjojen osallistujat on valittu. Sarjoihin haki ennätyksellinen määrä hakijoita, kun hakijoita oli yhteensä peräti 83. Salamakypäriin haki 22 ohjastajaa, Juniorikypäriin 34 ja Montekypäriin 27. Osallistujat ajavat kilpaa oman sarjansa osalähdöissä ja lisäksi heille järjestetään yhteistä koulutusta raviurheiluun ja hevosalan ammattilaisuuteen liittyen.”Olimme todella ilahtuneita hakijoiden määrästä. Edellisten vuosien osallistujille sarjoissa mukana oleminen on ollut hyödyllistä, ja olemme saaneet positiivista palautetta sarjoista, mikä varmasti osaltaan vaikutti hakijamääriin”, iloitsee Suomen Hippoksen markkinointi- ja tapahtumakoordinaattori Hanna Närhinen.

Kokelasohjastajien kilpailusarja Salamakypärät järjestetään jo yhdeksännen kerran. Sarjaan saavat osallistua 16-29-vuotiaat ohjastajat, jotka työskentelevät ammattivalmentajan tallilla. Edellisvuosilta tuttujen nimien sekaan uutta verta tuovat mukaan valitut kolme ensikertalaista: Oona Halme, Milla Markkanen ja Sakari Talikka. Salamakypärien kilpailu alkaa 21. huhtikuuta Vermossa. Sarjassa ajetaan 12 osalähtöä, joista viimeinen ajetaan 20. marraskuuta Jyväskylässä.

Juniorilisenssin haltijoiden kilpailusarja Juniorikypärät järjestettiin viime vuonna ensimmäisen kerran. Sarjaan saavat osallistua 16-25-vuotiaat ohjastajat. Juniorikypärien osallistujien ei tarvitse työskennellä hevosalalla, he voivat olla myös raviurheilun harrastajia. Mukana viime vuoden kilpailijoista on neljä; Sara Hautamäki, Tomi Kitunen, Siiri Mäkinen ja Ronja Röpelinen. Juniorikypärien sarjan ensimmäinen osalähtö ajetaan kesäkuussa. Sarjassa ajetaan kuusi osalähtöä, joista viimeinen ajetaan 20. marraskuuta Jyväskylässä.


Uutena kilpailusarjana alkaa Montekypärät, joka on tarkoitettu vähemmän ajaneille monté-ohjastajille. Sarjaan saivat hakea sellaiset ohjastajat, jotka olivat ohjastaneet enintään 50 monté-lähtöä 31.12.2020 mennessä. Montekypärien ensimmäinen lähtö järjestetään 19. toukokuuta Vermossa. Sarjassa kilpaillaan viisi osalähtöä, ja kilpailusarja päättyy PM-raveissa Turussa 10. lokakuuta. Sarja järjestetään yhteistyössä Suomen Monté-ohjastajat ry:n kanssa.

”Suuri hakijamäärä Montekypäriin kertoo sarjan tarpeellisuudesta ja siitä, että Suomessa on paljon innokkaita monté-ohjastajia, jotka haluavat uusia ohjastustehtäviä. Mahdollisuus kehittyä myös monté-ohjastajana kiinnostaa selvästi monia – hienoa, että pystyimme vastaamaan kysyntään”, Närhinen sanoo.

Kilpailusarjojen osallistujat valitsi Suomen Hippos, ja Montekypärien valinnoissa oli mukana myös Suomen Monté-ohjastajat ry. Valinnoissa tarkasteltiin erityisesti hakijoiden kuvaamien videohakemusten sisältöä. Valinnoissa otettiin huomioon myös osallistujien ohjastushistoria, mutta ohjastajan kokemus ei ollut määräävä tekijä valintoja tehdessä.

”Valinnat olivat vaikeita, hyviä hakijoita oli niin paljon. Olemme tyytyväisiä erityisesti siihen, että kilpailusarjojen osallistujissa on koko Suomi edustettuna, eteläisestä Suomesta Lappiin asti”, Närhinen kertoo.

Salama- ja Juniorikypäriin valittiin 12 ohjastajaa. Montekypäriin valittiin kymmenen ohjastajaa, sillä kaikki sarjan lähdöt ovat ryhmälähtöjä, joissa mukana saa olla kymmenen hevosta.

Salamakypärät


Anette Antti-Roiko, asuinpaikka Lahti

Patri Filatoff, Kaarina

Terno Grönstrand, Kurikka

Oona Halme, Orimattila

Mats Havulehto, Sipoo

Jere Hurme, Lieto

Vilja Kivinen, Iitti

Riku Lehtonen, Kurikka

Milla Markkanen, Orimattila

Kaisa Mikkola, Ylöjärvi

Tino Paldan, Orimattila

Sakari Talikka, Pihtipudas

Juniorikypärät


Sara Hautamäki, Kauhava

Santeri Juutinen, Pälkäne

Tomi Kitunen, Kouvola

Carolina Krokvik, Uusikaarlepyy

Riia Laine, Loppi

Henri Mäkinen, Keminmaa

Siiri Mäkinen, Juupajoki

Mira Peltonen, Riihimäki

Ronja Röpelinen, Sonkajärvi

Sandra Soininen, Haapajärvi

Johanna Säteri, Ypäjä

Onni Tuomela, Liperi

Montekypärät


Janica Asula, Espoo

Heta Huuskola, Luhanka

Amira El Jahiri, Iitti

Arttu Juvonen, Tuusula

Elina Miettunen, Kaustinen

Pia-Maria Moilanen, Helsinki

Miisa Pulkkanen, Kaarina

Sara Saarenpää, Rovaniemi

Suvi Vaittinen, Orimattila

Tiia Vehviläinen, Hankasalmi