Hyppää sisältöön

Sakari Talikka voitti Salamakypärien toisen osalähdön – ”Tosi hyvä fiilis”

Sakari Talikka voitti Cover Princellä Salamakypärät-lähdön

Sakari Talikka ohjasti Cover Princen Salamakypärien toisen osalähdön voittoon. Kuva: Mia Mäki-Maunus

Salamakypärien kauden toinen osalähtö ajettiin Oulussa. Pihtiputaalla asuva Sakari Talikka osallistuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa Salamakypäriin. Kauden toisessa osalähdössä hän ohjasti Cover Princen helppoon voittoon. Samalla Talikka nousi kokonaiskilpailussa sijalle kolme.

Talikka ohjasti Cover Princen päättäväisesti keulapaikalle, ja piti johtoasemansa loppuun asti. Cover Princen voittoaika oli 15,8a/2100 metriä. Hevosta valmentaa Talikan työnantaja Antti Ojanperä, jonka tallilla Talikka on työskennellyt vuoden 2020 alusta alkaen.

”Olen viihtynyt hyvin Antilla. Cover Prince on mukava hevonen. Olen saanut ajaa sillä aikaisemminkin. Tämä on pärjäävä hevonen, niin mukavahan tällaisella on ajaa”, Talikka kehui.

Talikka oli aiemmin voittanut yhden paikallisravilähdön, Salamakypärien osalähdön voitto oli ensimmäinen korkeammalla tasolla.

”Tosi hyvä fiilis on tietysti. Lähdettiin hevosen kanssa, mitä päästiin. Hetken oltiin kolmannella, mutta päästiin sitten takasuoralla keulaan asti. Meni tosi hyvin, kun siihen keulaan päästiin ja melko varmasti se tuli maaliin asti”, Talikka kertasi lähdön tapahtumia.

Lähdössä toiseksi kiri Jere Hurmeen ohjastama Enigma Sisu, ja Terno Grönstrand kannusti MAS Dominantin kolmanneksi.

21-vuotias Talikka on asettanut tavoitteet korkealle sekä raviurallaan että Salamakypärissä. Hän on täysillä mukana lajin parissa.

”Totta kai minulla on kokonaiskisan voitto mielessä. Tulevaisuuden suunnitelmat on sellaiset, että aion nyt olla muiden talleilla töissä jonkin aikaa. Sitten ehkä oman tallin perustaminen jossain vaiheessa, minua kiinnostaa valmentaminen ja ohjastaminen”, Talikka kertoi.

Paikalla Oulussa oli myös Cover Princen osaomistaja Jouko Ylisuvanto, joka kertoi hevosen menneen Ojanperän valmennukseen viime syksynä. Luonnollisesti Ylisuvanto jakoi kiitosta ohjastajalle ja taustajoukoille.

”Oikein hieno ajo, kiitos Sakarille! Ja tietysti Antille ja koko tiimille. Kaikki valjakot haluavat voittaa, harvinaista herkkua on tämä voittaminen. Kun sattuu kohdalle, täytyy ottaa ilo irti”, Ylisuvanto iloitsi lähdön jälkeen.

Toisen osalähdön jälkeen sarjan johdossa jatkaa Oona Halme, joka sijoittui Oulussa seitsemänneksi. Toisena on Jere Hurme ja kolmantena Sakari Talikka. Salamakypärät kilpailevat seuraavan kerran 16. kesäkuuta Vermossa.

Pistetilanne 2. osalähdön jälkeen

1.Oona Halme 22 pistettä
2. Jere Hurme 20
3. Sakari Talikka 19
4. Milla Markkanen 16
5. Vilja Kivinen 14
6. Anette Antti-Roiko 13
6. Mats Havulehto 13
6. Kaisa Mikkola 13
9. Terno Grönstrand 12
9. Riku Lehtonen 12
11. Patri Filatoff 11
12. Tino Paldan 2