Hyppää sisältöön

Sakari Talikka kilpailee raviohjastajien Euroopan mestaruudesta sunnuntaina Maltalla

Sakari Talikka osallistui tänä vuonna myös Salamakypärät-kilpailusarjaan. (Kuva: Maisa Hyttinen)

Sakari Talikka, 23, edustaa Suomea kokelasohjastajien EM-kilpailuissa Maltalla tulevana sunnuntaina 29. lokakuuta. Euroopan mestaruus ratkeaa neljän osalähdön kokonaistulosten perusteella. 

Kokelasohjastajien EM-kilpailuun saavat osallistua korkeintaan 25-vuotiaat ohjastajat, jotka työskentelevät ammattivalmentajan palveluksessa ja ovat ohjastaneet urallaan vähintään viisi, mutta alle sata voittoa. 

Ravit alkavat Marsan raviradalla sunnuntaina klo 14 Suomen aikaa. 

3 lähtö (1. EM-osalähtö) klo 15:30
4 lähtö (2. EM-osalähtö) klo 15:55
6. lähtö (3. EM-osalähtö) klo 16:45
7. lähtö (4. EM-osalähtö) klo 17:10 

Lähtölistat löytyvät täältä
Tulokset löytyvät täältä
Malta Racing Club Facebookissa

Mahdollisesta livestreamista kerrotaan myöhemmin Hippoksen Facebook-sivulla.

Ensimmäistä kertaa ohjastustehtäviin ulkomaille

Riihimäkeläinen Sakari Talikka on ohjastanut urallaan 144 kilpailua, joista kymmenen on päättynyt voittoon ja 23 muuhun toto-sijaan. Hän työskentelee Juho Ihamuotilan tallilla Hausjärvellä, valmentaa itse kolmea hevosta ja toimii lainaohjastajana raveissa ympäri Suomen. 

“En ole aiemmin ajanut kilpaa Suomen ulkopuolella, joten on kiinnostavaa nähdä, millaista raviurheilu on muualla”, Talikka kertoo. 

 “Haluan kehittyä ohjastajana entisestään. Valmentaminenkin kiinnostaa, niin että joskus voisi pitää isompaakin valmennustoimintaa”, hän jatkaa tulevaisuudensuunnitelmistaan. 

EM-osalähdöissä jaetaan pisteitä sijoitusten mukaan ja eniten pisteitä kerännyt ohjastaja voittaa Euroopan mestaruuden. Osalähtöihin osallistuvat hevoset on jaettu kahteen ryhmään niiden aiemman kilpailumenestyksen perusteella. A-ryhmään kuuluvat ennakkosuosikkeihin lukeutuvat hevoset ja B-ryhmässä ovat arvioidut haastajat. Jokainen ohjastaja ajaa yhtä montaa hevosta sekä A- että B-kategoriasta. 

Kokelasohjastajien Euroopan mestaruuskilpailut järjestää Euroopan Raviliitto UET. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1986. Viime vuonna Suomea edusti Tuukka Varis. Toistaiseksi ainoa suomalainen Euroopan mestari on Mervi Illikainen, joka ohjasti voiton vuonna 2002.