Hyppää sisältöön

Sähköinen omistajanvaihdos on nopea ja turvallinen

Hevosen omistajanvaihdos on vaivattomin tehdä sähköisesti Oma Talli -palvelussa. Oma Talli -tunnuksilla ja verkkopankkitunnuksilla varmennettu omistajanvaihdos on nopea ja turvallinen.

Kättä päälle ja omistanvaihdos kuntoon vaikka saman tien. Oma Talli -palvelussa omistajanvaihdos on parissa minuutissa tehty.

Hippoksen sähköisten palveluiden ansioista hevoskaupan helpoin vaihe on omistajanvaihdoksen teko. Omistajuus vaihtuu kätevästi Oma Talli -palvelussa – tarvitset vain Oma Talli -tunnuksen. Tunnushakemukset käsitellään 1–3 arkipäivän kuluessa. Omistajanvaihdoksen molemmat osapuolet tunnistautuvat lisäksi verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Omistajanvaihdos on vaivaton tehdä: myyjä aloittaa omistajanvaihdoksen valitsemalla omasta Oma Talli -näkymästään OMISTUKSET ja sen alta OMISTAJANVAIHDOKSET, josta omistajanvaihdoslomake löytyy. Heti kun lomake on myyjän osalta täytetty, ostaja saa sähköpostiinsa ilmoituksen vireillä olevasta omistajanvaihdoksesta ja pääsee omalta osaltaan täyttämään tietonsa. Kun omistajanvaihdos on maksettu, järjestelmä ilmoittaa välittömästi omistajatietojen muuttumisesta ja tiedot päivittyvät saman tien kaikkiin Hippoksen järjestelmiin.

Hevosen passia ei tarvitse lähettää mihinkään, uuden omistajuustodistuksen voi tulostaa Oma Tallista. Myös hallintaoikeuden siirrot on mahdollista tehdä Oma Tallissa sähköisesti. Sähköinen omistajanvaihdos on mahdollista tehdä myös tietokantaan ilman identiteetin varmistusta merkityille hevosille. 

Ohje sähköiseen omistajanvaihdokseen

Alaikäisen omistajan huoltajan tulee täyttää omistajanvaihdoksen yhteydessä huoltajalomake, mikäli sitä ei ole aikaisemmin toimitettu kyseisestä alaikäisestä Suomen Hippokseen. Huoltajatodistuksella Suomen Hippokseen ilmoitettu huoltaja vastaa allekirjoitusoikeudesta alaikäisen omistajan puolesta. Huoltajan tiedot eivät näy julkisesti.

Huoltajatodistus_HIPPOS_2019.pdf

Lisätietoja

Omistajanvaihdokset

Merja Asplund

Puh. 020 760 5245

merja.asplund@hippos.fi

Hallintaoikeudensiirrot
Soila Lehmusvaara
Puh. 020 760 5253
soila.lehmusvaara@hippos.fi