Hyppää sisältöön

Sähköinen omistajanvaihdos nyt mahdollinen myös tietokantaan merkityille hevosille

Sähköinen omistajanvaihdos on nyt mahdollista tehdä Heppa-järjestelmässä myös tietokantaan merkityille hevosille. Tietokantaan merkityillä hevosilla tarkoitetaan Heppa-järjestelmään ilman identiteetin varmistusta tallennettuja hevosia.

Sähköinen omistajanvaihdos tehdään Heppa-järjestelmässä Oma Talli –tunnuksin. Ostajan ja myyjän henkilöllisyys varmistetaan tunnistautumispalvelussa, jossa molemmat osapuolet tunnistautuvat verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Omistajanvaihdoksen lisäksi myös hallintaoikeuden siirrot on mahdollista tehdä sähköisesti.

Sähköistä omistajanvaihdosta ei ole mahdollista tehdä, mikäli omistajalla tai ostajalla on erääntyneitä laskuja. Alaikäisen myyjän/ostajan osalta sähköinen omistajanvaihdos onnistuu vain, jos alaikäiselle on lisätty huoltajatodistuksella toimitettu huoltajatieto. Huoltaja tekee sähköisen omistajanvaihdoksen alaikäisen puolesta Oma Talli tunnuksillaan.

Omistajanvaihdokset siirtyvät Suomen Hippoksen 1.1.2020

Omistajanvaihdoksen tekeminen raviradalla tai hevosjalostusliitossa on mahdollista enää vuoden 2019 loppuun saakka. Mikäli omistajanvaihdos tehdään vuoden 2019 aikana ja hevosella ei vielä ole omistajatodistusta, tulee passi toimittaa omistajanvaihdoksen yhteydessä. Omistajanvaihdosilmoitukset siirtyvät kokonaisuudessaan Suomen Hippokseen 1.1.2020 alkaen. Lisätietoja omistajanvaihdokset Merja Asplund Puh. 020 760 5245 merja.asplund@hippos.fi