Hyppää sisältöön

Saaga S ja Vitter kärjessä Turun Kuninkuusravien ratkaisupäivään

Turun kuningatar- ja kuninkuuskilpailun avausmatkat ravattiin lauantaina Turussa. Kuninkuusravien ratkaisupäivään lähtevät kärkipaikoilta hallitseva ravikuningatar Saaga S sekä 6-vuotias kuninkuuskilpailun ensikertalainen Vitter. Kuningatar- ja kuninkuuskilpailussa ravataan sunnuntaina 1609 metrin ja 3100 metrin osamatkat. Ravikuningattareksi seppelöidään parhaan kokonaiskilpailuajan saavuttanut tamma ja ravikuninkaaksi parhaan kokonaiskilpailuajan saavuttanut ori.

Kuningatar- ja kuninkuuskilpailun tulosseuranta viikonlopun aikana

Kuningatarkilpailussa suosikki Saaga S eteni kärkipaikalle ja hallitsi lähtöään vaivattomasti. Kisan ensikertalaiset Huimariina ja Akaasia ottivat muut mitalisijat ennen viime kesän kokonaiskilpailun kakkosta Norikoa.

SaagaSSaaga S
Kuninkuuskilpailun avausmatka oli todella värikäs ja jännittävä lähtö. Kisan ensikertalainen Välähdys torjui alkumatkalla ravikuningas Jokivarren Kunkun ja johti joukkoa. Maalisuoralla Välähdys taipui neljänneksi, kun ohi kirivät Vitter, Elias Intomieli ja Köppinen. Tuoreen raviohjastajien Euroopan mestarin Mika Forssin ajama SE-ravuri Vitter kukisti maalikamerankuvassa yllättäjä Elias Intomielen. Jokivarren Kunkku seurasi Välähdyksen takaa viidenneksi.

Vitter3Vitter
Lauantain ensimmäinen Toto-lähtö oli suomenhevosten montén Suomen mestaruus, jossa  Jenni Koskelan ratsastama suosikki Baletin Salama eteni pitkältä takamatkalta hurjaa vauhtia kärkipaikalle ja sooloili uuden kylmäveristen ME-tuloksen m22,6/2160m. Neljävuotiaiden suomenhevosten Pikkuprinssin voitti Jorma Kontion ajamana huippulahjakkuus Ellin Sisu. Lämminveristen Kultadivisioonan voittoon kiri Suur-Hollola-ajon sankaritar Venice.

Baletin SalamaBaletin SalamaKuninkuusravien lauantain kilpailupäivää oli seuraamassa paikan päällä 21 912 katsojaa ja päivän Toto-vaihto nousi 2,18 miljoonaan euroon. Sunnuntain kilpailutapahtumat alkavat klo 10:15 ponilähdöillä. 

Vapaasti käytettäviä valokuvia viikonlopulta

Ravimaailman tulosraportti lauantailta

www.kuninkuusravit.fi

Kuningatarkilpailun osallistujien kommentteja


Ryti-Tyttö, ohjastaja Jonny Länsimäki

"Hevoselle jäi voimia, mutta ravi ei käynyt tänään kunnolla. Huomiseksi muutetaan vähän varusteita ja katsotaan, josko se auttaisi. Pikku laukka tietysti latisti tunnelmaa."

 

Pörnä-Tyttö, ohjastaja Hannu Torvinen

"Huomiselle lähdetään ihan hyvillä mielin. Kuudensia oltiin, mutta loppua tultiin aika vauhdikkaasti, eikä jääty kovin paljoa kolmannesta sijasta. Kärkikaksikon takana meidän erot eivät olleet suuria. 

Ajettiin tänään nuorella hevosella aika nätisti, huomenna varmaan panostetaan sitten pidemmällä matkalla."

 

Saaga S, ohjastaja Matti Nisonen

Tamma teki edelleen varmaa työtä ja osoitti että kunto on rautaa. Voitto oli loppupelissä aika helppo, sen ei tarvinnut käyttää parastaan. Saaga S olisi myös lähtenyt kovempaa, mutta otin alun varman päälle, kun eturivissä oli monta kovaa avaajaa ja katsoin viisaammaksi antaa niiden ensin etsiä omat paikkansa. Homma meni aika suunnitellusti. Oli hienoa lasketella loppusuoraa tuollaisen yleisön edessä. Oli paljon porukkaa meidän kotiseuduilta Etelä-Karjalastakin. Hommasta jäi kaikkiaan tosi hyvä maku. Huominen on tietysti uusi päivä, mutta kyllä tämä helpotti paineita senkin suhteen. Saaga S on näyttänyt klaaraavansa kaksipäiväiset hyvin. Ja kunto on rautaa, mikä on tietysti tärkeintä."

 
Noriko, ohjastaja Mika Forss

"Olin Norikoon tosi tyytyväinen. Se oli paljon parempi kuin Mikkelissä edellisessä startissa. Näin pitikin käydä, mutta ainahan se ei ole varmaa. Neljäs sija tyydytti tosi paljon. Saaga S:lle ei varmaan voida mitään, mutta muita sijoja ajatellen peli on vielä auki.

Maililla meillä on hankala paikka ja sieltä pitää varmaan ajella hännillä ja katsoa mitä saadaan lopussa poimittua. Odotukset kuitenkin heräsivät kokonaiskisaa ajatellen."

 

Huimariina, ohjastaja Ari Moilanen

"Huimariina meni ihan kohtuullisesti, vaikka oli vähän epävarman oloinen koko ajan. Huomenna varmaan ajetaan molemmat lähdöt ilman kenkiä, että saadaan hevoseen lisää vauhtia. Kunto on ihan hyvä."


Akaasia, ohjastaja Markku Hietanen

"Akaasia meni hienosti, mutta voittajaksi saakka ei päästy. Huomenna vielä parannetaan."

 

Kuninkuuskilpailun osallistujien kommentteja


Vitter, ohjastaja Mika Forss

"Vitter oli oma itsensä. Ajettiin matkalla tasaisesti ja sitten pätkällä pestiin lopussa kaikki. Oikeastaan voi sanoa että paineet vain vähentyvät tämän myötä. Vitter on ollut periaatteessa tosi varma suorittaja, ja kun viime startit ei olekaan olleet ihan parasta Vitteriä, tämä lämmitti tosi paljon. Nuoruus ja kokemattomuus on ilman muuta miinus. Sitähän ei kukaan tiedä miten se reagoi, kun ajetaan kolmatta kisaa kahden päivän aikana, mutta se nähdään ja opiskellaan huomenna. Ajellaan edelleen nätisti, ja katsotaan monentenako ollaan maalissa."


Köppinen, ohjastaja Ari Moilanen

"Kisa meni tosi hyvin, ja Köppinen oli pitkästä aikaa sellainen kuin sen kuuluukin olla. Se ei pysy alussa nopeimpien mukana, mutta tulee aina hyvin maaliin. Sunnuntaina tavoitellaan kirkkainta mitalia."


Jokivarren Kunkku, ohjastaja Jorma Kontio

"Jokivarren Kunkku oli ihan asiallinen. Oltaisiin oltu vähän lähempänä kärkeä, kun olisin ajanut vaan ajanut koko ajan sisärataa, mutta lähdin siinä suotta toiselle radalle. Huomenna on uusi päivä, ja homma tuntuu hyvältä. Hevonen ei ollut tänään huono, ja huomenna se on varmaan vielä parempi."


Hullumies, ohjastaja Seppo Sarkola

"Lähdön uusinta pilasi meidän osalta paljon. Hullumies lähti siinä väkisin ja en enää satsannut hyväksyttyyn lähtöön. Huomiseksi on varaa parantaa."

Elias Intomieli, ohjastaja Markku Hietanen

"Hevonen yllätti minutkin jonkin verran, ja tosi hyvinhän se meni. 

Vitter vaan teki hienon loppuspurtin ja tuli niukasti ohi. Hyvillä fiiliksillä lähdetään huomiseen. Elias lähtee vähän hiljaa, mutta parantaa aina lopussa."