Hyppää sisältöön

Ruunien valtias pysyi vallassa – Stallone Ruunaruhtinas 2022

Lähikuvassa Iikka Nurmonen loimitetun Ruunaruhtinas Stallonen kanssa

Ruunaruhtinas hallitsee jatkossakin Maaningalta, kun Nurmosten tallin Stallone voitti viime vuoden tavoin. Kuva Teemu Kangas

Kunkkariteema sai jatkoa, kun Ylivieskassa mittelöitiin Ruunakunkkareissa 5.-6.8.2022. Ruunakunkkareiden päälähtöinä kilpailtiin Ruunaruhtinas -kilpailu, jossa ensimmäinen osalähtö kilpailtiin eilen perjantaina ja ratkaiseva päätösmatka tänään lauantaina. Molempien lähtöjen voittajaksi ravasi Ossi Nurmosen valmentama huippuruuna Stallone.

7-vuotias Stallone ohjastajanaan Iikka Nurmonen uusi viime vuoden Ruunaruhtinas -kilpasarjan voittonsa lähes näytöstyyliin.
”Hevonen voitti varmasti”, tiivisti ohjastaja Nurmonen tyytyväisenä voittoseremonioissa.

Stallonen on kasvattanut ja omistaa Stall Noora ja ruunan päivittäisestä hoidosta vastaa Katariina Nurmonen.

Toiseksi kokonaiskilpailussa +0,6 sekunnin erolla Stalloneen sijoittui Koskelan Akseli ohjastajanaan Riku M Lindgren. Kolmas oli Hissun Turbo ja Tuomas Pakkanen.

Taulukko kokonaistuloksista
Kilpailuun osallistui kahdeksan suomenhevosta sekä kaksi Ruotsissa ja yksi Norjassa syntynyt kylmäverinen. Kilpailun kaksikertainen voittaja Polara joutui jäämään pois. Linkit osalähtöjen tuloksiin alla.

Tulokset, osalähtö 1
Tulokset, osalähtö 2

Ruunakunkkarit on pohjoismaissa syntyneille yli 5-vuotiaille kylmäverisille ruunille kerran vuodessa järjestettävä kaksipäiväinen mestaruuskilpailu. Kahdesta osalähdöstä koostuvan Ruunaruhtinas-kilpailun ensimmäinen osalähtö kilpaillaan 1600 metrin matkalla. Toisen ja ratkaisevan osalähdön kilpailumatka on 2600 metriä. Ensimmäiseen osalähtöön lähtöradat arvotaan ja toiseen osalähtöön hevoset kiihdyttävät käänteisessä numerojärjestyksessä. Kokonaiskilpailun voittaja määräytyy kahden osalähdön yhteisajalla ja osalähtöpalkintojen lisäksi jaetaan rahapalkintoja myös kokonaiskilpailun kolmelle parhaalle. Vuonna 2022 osalähtöjen ykköspalkinnot ovat 10 000 € ja kokonaiskilpailun palkinnot 5000 € – 3000 € – 1000 €. Ruunaruhtinas-kilpailua on ajettu vuodesta 2018 alkaen.