Hyppää sisältöön

Ruotsiin muuttanut Henna Halme keskeyttää Salamakypärät -kilpailun – Tilda Niittymäki tilalle

Henna Halme keskeyttää Salamakypärät 2017–kilpailun. Halme muutti Kuninkuusravien jälkeen Ruotsiin Veijo Heiskaselle töihin. Hänen tilalleen kilpailuun tulee 25-vuotias Tilda Niittymäki. Niittymäki ajaa kolme viimeistä osalähtöä Salamakypärissä. Seuraava Salamakypärät –osalähtö ajetaan Vermossa keskiviikkona 13.9.

FT0A0019
Salamakypärien iloinen joukko saa uuden vahvistuksen syyskuussa Tilda Niittymäestä.

Tilda Niittymäki
on innoissaan tulevista ajotehtävistä.

– On tosi hyvät fiilikset, kun pääsin mukaan. Olen halunnut kovasti päästä Salamakypäriin. Nyt kävi onni, kun Henna muutti Ruotsiin ja pääsin tilalle.


Niittymäki työskentelee hevosenhoitajana Pekka Korven tallilla. – Olen ollut täällä yhteensä 3 vuotta, olin välissä poissa ja tulin takaisin viime joulukuussa. Pekka on mukava työnantaja, täällä saa tehdä monipuolisesti töitä.


Ohjastaja on kokemattomin Salamakypäristä. Niittymäellä on vasta kaksi lähtöä ajettuna urallaan. – Tavoitteena on saada rutiinia kilvanajoon, kun startteja on niin vähän. Toivottavasti pääsisin maaliin joka lähdössä ja menisin eteenpäin näissä ajohommissa. Niittymäki kertoo Salamakypärät –kilpailun tavoitteistaan.


Suuria tulevaisuuden suunnitelmia tuoreella Salamakypärällä ei ole.


– Otan päivä kerrallaan. Haluaisin päästä ajamaan enemmän kilpaa, ja sen eteen teen nyt töitä. Ehkä joskus tulevaisuudessa voisi kuvitella, että olisi jopa oma valmennustalli.


Myös toinen Salamakypärä, Tamara Skutnabb, muuttaa Ruotsiin. Skutnabb aloittaa opinnot Wångenissa, mutta matkustaa Suomeen ajamaan loput tömän kauden Salamakypärien osalähdöistä.