Hyppää sisältöön

Run For Royalty ja Parvelan Retu Suur-Hollolan sankarit

Run For Royalty oli Suur-Hollola-ajon sankari 2022

Run For Royalty oli Suur-Hollola-ajon sankari 2022. Kuva: Hippos / Juho Hämäläinen.

Lahden Suur-Hollola viikonloppu huipentui sunnuntaina lämminveristen ja suomenhevosten Suur-Hollola-ajoihin. Lämminveristen Suur-Hollola-ajo oli Pekka Korven tallin valmennettavien juhlaa, kun Run For Royalty nappasi voiton ja tallikaveri Magical Princess sijoittui toiseksi. Suomenhevosten Suur-Hollola-ajon kovin oli Parvelan Retu.

Lämminveristen Suur-Hollola-ajossa nähtiin tänä vuonna upea huippuhevosten kamppailu. Maalisuoralle käännyttäessä oli tasainen rintama taistelemassa lämminveristen vuoden suurimman kilpailun voitosta. Vahvin oli kuitenkin lopulta keulapaikalta juoksua hallinnut Janne Korven ohjastama Run For Royalty.

”Vauhti kiihtyi tosi nopeasti viimeisellä 700 metrillä, ja yritin ajaa siten, ettei tarvitsisi ihan täysiä ajaa siellä takasuoralla, ja sitten riittää puhtia loppuun saakka. Sanoin kyllä Pekalle, että jos saat tilaa, niin ajat minusta ohi. Magical Princess oli niin hyväntuntuinen eilen. Mieletön on fiilis ja hyvältä tuntuu, varsinkin, kun itse vielä voitti, niin sehän se mukavaa on”, summasi Janne Korpi tunnelmia voittajahaastattelussa.

Lämminveristen Suur-Hollola-ajo oli Pekka Korven valmennettaville suurta juhlaa Run For Royaltyn voiton ja Magical Princessin kakkossijan myötä. Tallin kolmas edustaja American Hero sijoittui myös lähdössä viidenneksi.

”Kyllä minä mietin maalisuoralla, että Janne koita ajaa eteenpäin, että pääsen pois täältä (johtavan takaa), mutta ei se piti kiinni vaan. Ihan en ehtinyt voittoon, mutta hienoa, että Janne voitti tuon lähdön”, naurahti valmentaja Pekka Korpi heti lähdön jälkeen.

Run For Royaltyn kasvattaja on Kinttulan Kartano, jolta löytyy pitkän linjan kasvatusosaamista. Run For Royalty on kasvattajien tuotosta jo kolmannessa polvessa. Mathias Furuhjelm summasi voittajahaastattelussa Suur-Hollola-ajon merkitystä kasvattajauralleen.

”Kyllä tämä Suur-Hollola voitto täydentää sen saavutusten värisuoran. Hevonen oli tosi hyvän näköinen ja hyvässä balanssissa. Tälle vuodella on vasta kolme starttia takana, ja se on ihan huikea”

Run For Royaltyn omistaja ja kasvattaja on Kinttulan Kartano, valmentaja Pekka Korpi ja hoitaja Jenina Hamari.

Parvelan Retu teki mahdottomasta mahdollista

Parvelan Retu voitti suomenhevosten Suur-Hollola-ajon.
Parvelan Retu oli jälleen suomenhevosten Suur-Hollolan voittaja. Kuva: Hippos / Juho Hämäläinen.

Suomenhevosten Suur-Hollola-ajosta ei tänä vuonna tasoa puuttunut, kun lähtöviivalla oli 12 huipputason suomenhevosta. Lähtö oli alusta loppuun täynnä jännittäviä vaiheita, kun suursuosikki Parvelan Retu otti laukan heti lähdön ensi metreillä. Tämän jälkeen voitto näytti superoriin kohdalla mahdottomalta, mutta Parvelan Retu teki mahdottomasta mahdollisen ja otti lähdön voiton uskomattomalla tyylillä.

”Ihan uskomattomat tunnelmat, että en olisi ikinä uskonut, että kiertää vielä koko porukan. Ajattelin, että ihan mahdoton tehtävä. Hyvä, kun puolenvälin paikkeilla ollaan, niin ollaan tosi tyytyväisiä lähtölaukan jälkeen, mutta on tämä jotain ihan käsittämätöntä”, summasi tunteita voittajahaastattelussa Parvelan Retun valmentaja Petri Laine.

7-vuotiaan oriin vakio-ohjastana Hannu Torvinen piti Parvelan Retun suoritusta aivan uskomattomana. Lähtölaukka tulee huippuorilla turhasta innosta kanssakilpailijoita kohtaan.

”Kilpailutahto Parvelan Retulla on ihan mahdoton. Se menee niin kauheasti muista ohi, kun moni muu hevonen jää siihen rinnalle odottelemaan, niin tämä menee vaan mitä nopeammin ohi. Sitä joutuu jopa vähän toppuutelemaan, että ei tarvitse mennä ohi noin äkkiä. Erikoinen työmoraali, kun se yrittää niin kovasti”, kertasi Hannu Torvinen Parvelan Retun lahjakkuutta.

Parvelan Retun omistaa Lakos Team Oy, sen on kasvattanut Marjo Vanninen, Petri Laine toimii valmentajana ja Emmi Laine hoitajana.

Suur-Hollola-ravien sunnuntaina ajettiin myös lämminveristen ikäluokkakilpailuja. 3-vuotiaiden Tammahambon voittajaksi ravasi Hannu-Pekka Korven valmentama Ava Di Alessia, 3-vuotiaiden oriiden ja ruunien Hambon sankari oli Jani Oinosen valmentama Irondanger, 4-vuotiaiden oriiden ja ruunien Nelivuotispokaalin voitti Jari Kinnusen valmentama Shackhilss Twister, ja 4-vuotiaiden tammojen Best Princess-lähtöä hallitsi Kenneth Danielsen valmentama Dusktown Boogie. 4-7-vuotiaiden suomenhevosten Suur-Hollolan Tammatähdessä voittoon kiri Tapio Perttusen valmentama hallitseva ravikuningatar Suven Sametti.