Hyppää sisältöön

Rovaniemen Mäntyvaaran historian kolmanneksi suurin tapahtuma lauantaina – Tähtinä raviohjastajat maailman huipulta

Rovaniemen Mäntyvaaran raviradan historian kolmanneksi suurin tapahtuma järjestetään tämän viikon lauantaina 14.12.

"Tavoittelemme 5 000 kävijää päivän aikana. Suurempia ravitapahtumia Mäntyvaaran amfiteatterin äärellä ovat olleet ainoastaan Kuninkuusravit vuosina 2004 ja 2018. Viime vuoden Kuninkuusravit onnistuivat hienosti, mikä rohkaisi meitä Arctic Horse Racen toteutukseen. Tällaisen kokonaan uuden tapahtuman tekeminen on mittava projekti, joka ei olisi mahdollista ilman innokkaita talkoolaisiamme", Rovaniemen Ravirata Oy:n toimitusjohtaja Anna Paavola kertoo.

"Satsaamme lauantaina ravien palkintoihin, rata-alueen puitteisiin ja yleisön palveluihin. Lauantain tapahtumat alkavat klo 13 koko perheen hevosteluiltapäivällä, jonka aikana perheet pääsevät tapaamaan joulupukkia sekä kokemaan hevosten ja ponien elämyksiä. Perhetapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. Tervetuloa tutustumaan hevosten kiehtovaan maailmaan!"

Lauantai-iltana klo 18 Mäntyvaaran kaviouralla ravataan tasokkaat lauantairavit, joiden aikana ratkaistaan myös huippuohjastajien Arctic Challenge. Kilpailussa USA:sta Suomeen matkaava Tim Tetrick kohtaa Suomen parhaat raviohjastajat kolmen osalähdön pistekilpailussa. Tim Tetrick on voittanut urallaan yli 11 000 ravilähtöä. Hänet haastaa muun muassa kaikkien aikojen menestynein suomalainen ravikuski Jorma Kontio, jolla on kasassa tällä hetkellä 10 996 voittoa.

"Olisi aivan upeaa, jos "Jomppe" rikkoisi  11 000 voiton merkkipaalun juuri Arctic Horse Racessa. Hän ajaa päivän päälähdössä Ice Kingissä muuten Evarttia, jolla Kontio ajoi aiemmin uransa 10 000. voiton", Paavola vinkkaa.

Tim Tetrick on yksi maailman parhaista raviohjastajista. Hänelle kilpaileminen napapiirillä suomalaisia sekä Ruotsin Jens Erikssonia ja Norjan Hans Christian Holmia vastaan on paitsi uudenlainen haaste, mutta myös iso elämys.

"Aivan mahtavaa päästä Suomeen ja Rovaniemelle. Lapsemme ovat kateellisia, että pääsimme tänne vaimoni Ashleyn kanssa, mutta lapsilla ei ollut lomaa käytettävissä koulusta. En ole koskaan ajanut suomenhevosella, mutta täällä sekin toteutuu, mikä on mielenkiintoista. Odotan innolla myös perjantaina, jolloin pääsemme kokeilemaan poroilla ajoa Rovaniemellä", Tetrick nauraa.


"Ajan lauantain raveissa kilpaa omilla kärryilläni ja normaalisti en lämmitä ajokkejani, mutta suomenhevosen Pikku-Rytin kohdalla teen poikkeuksen, jotta saan siihen tuntumaa ennen lähtöä. Varmasti pitää laittaa enemmän vaatetta päälle kilvanajoon kuin kotona. Ajajakilpailu on vaihtelua arkeen ja kotona ei ole nyt suuria Stakes-kilpailuita, joten tämä sopi joulun alla hienosti ohjelmaan. Toivottavasti paikalle tulee paljon yleisöä!"

Ravien päätyttyä Mäntyvaarassa juhlitaan vielä napapiirin tunnelmassa jäädisco.

www.arctichorserace.fi

Lisätietoja,
Anna Paavola
Toimitusjohtaja, Rovaniemen Ravirata Oy
puh. 040 183 5338
e-mail. toimisto@rovaniemenravirata.fi