Hyppää sisältöön

Rovaniemen Kuninkuusravit 2018 tähyää korkealle – Tavoitteena yleisöryntäys ja ripaus kansainvälisyyttä

Kuninkuusraveissa on ensi vuonna Lapin taikaa, kun ravikuninkaalliset kruunataan Rovaniemen Mäntyvaaran raviradalla heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Mäntyvaaran rata saa kunnian toimia toista kertaa Kuninkuusravien juhla-areenana. Kuninkuusravit on Lapin maakunnan ensi vuoden suurin yleisötapahtuma. Tapahtumaan odotetaan saapuvaksi yli 55 000 ravikävijää ympäri Suomen. Markkinointia aiotaan suunnata aiempaa voimakkaammin myös naapurimaihin länsinaapureiden pohjoisen alueen hevosihmisille.

Tervetuloa_Rovaniemelle_2018


Vuosi ennen tapahtumaa järjestelyt alkavat edetä nopeampaa tahtia ja tapahtuman markkinointi potkaistaan toden teolla käyntiin. Infraan on panostettu jo reilun vuoden ajan. Kilpailijoita varten kaikki on jo kunnossa. Raviradan remontti on tehty ja valjastuskatos on saatu valmiiksi. Tulevan vuoden aikana keskitytään laittamaan katsomoalue ja tapahtuman palvelut sellaiseen kuosiin, että ravivieraat viihtyvät.


-     "Edellisissä Kuninkuusraveissa 14 vuotta sitten paikalla oli 47 123 katsojaa ja nyt tavoitellaan kunnon nousua," Raviradan hallituksen puheenjohtaja Matti Rajaharju sanoo. "Meillä on tarkoituksena saada Ruotsin ja Norjan ravi-ihmiset liikkeelle ja sen myötä ripaus kansainvälisyyttä tapahtuman tunnelmaan. Rovaniemen raviradan katsomoalue on amfiteatterimainen ja rinnekatsomon penkeille mahtuu istumaan yhtä aikaa 30 000 henkilöä. Viikonloppu oheisohjelmineen tulee olemaan ikimuistoinen," Rajaharju lupaa.


Lappilaiset ottavat tapahtuman omakseen ja saapuvat paikalle varmasti, mutta useille Kuninkuusravit on perinne ja niihin matkataan vuosittain riippumatta tapahtumakaupungista. Rovaniemen kaupunki matkailukeskuksena ja joulupukin kotikaupunkina on tottunut ottamaan suuren määrän matkailijoita vastaan. Kaupungissa ja sen lähiympäristössä on 8000 petipaikkaa, ja sen lisäksi yksityismajoitusta on saatavilla. Karavaanaritkin ilahtuvat, kun raviradan välittömään läheisyyteen tehdään kaksi camping-aluetta joihin tulee yhteensä noin 800 vaunupaikkaa.


Visit Rovaniemi, alueen matkailumarkkinointiin keskittyvä taho, on tärkeä yhteistyökumppani Kuninkuusraveille. Vuoden ajaksi on sovittu yhteisiä aktiviteetteja ja näkyvyyttä tapahtumissa – Kuninkuusravien ja Lapin vetovoima edellä mennään.

-      "Lapin tapahtumissa on taikaa ja Kuninkuusravien tunnelma on tunnetusti ainutlaatuinen. Kuninkuusraveihin kauempaa saapuvien kannattaa nyt tarttua tilaisuuteen ja suunnitella kunnon kesäreissu Lappiin. Tule ajan kanssa, tutustu  – äläkä kiirehdi pois," Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen neuvoo.


NettKuninkuusravien nettisivut on avattu

 

Rovaniemen Kuninkuusravien nettisivut on nyt avattu. Löydät ne osoitteesta www.kuninkuusravit.fi. Sivuilta löytyy tietoa lipuista, majoitusvarauksista, Kuninkuusravien historiasta ja muuta ajankohtaista. Seuraa myös Kuninkuusravien Facebookkia ja Twitteriä niin pysyt perillä tapahtumista.

 

www.kuninkuusravit.fi

Kuninkuusravien Facebook – käy tykkäämässä

Rovaniemen ja Lapin matkailusta: www.visitrovaniemi.fi