Hyppää sisältöön

Rotuponioriiden ensimmäinen arvostelupäivä päätökseen

Shetlanninponi- ja gotlanninrussoriiden jalostusarvostelu vietiin läpi poikkeusoloissa Ypäjän Hevosopistolla.

Diego Wee Kuva:Leena Kahisaari

Rotuponioriiden jalostusarvostelujen ensimmäisenä päivänä olivat vuorossa shetlanninponit ja gotlanninrussit. Päivän aikana arvosteltiin kaikkiaan 11 shetlanninponioritta ja kolme gotlanninrussoritta. Shetlanninponeista viisi palkittiin jalostusoriina. Käyttökokeiden suoritusmahdollisuutta ei tänä vuonna ollut, joten vähintään neljävuotiaat oriit, jotka rakennepisteiden perusteella yltäisivät I-palkintoon voivat toimittaa käyttökokeen korvaavat tulokset myöhemmin ja korottaa jalostusarvostelussa saamansa II-palkinnon.


Nähdyistä gotlanninrusseista kaksi sai jalostustukseenkäyttöoikeuden. 

"Tosi kiva nähdä, että kasvattajat jaksavat uskoa tulevaisuuteen ja haluavat tuoda oriita näytille. Toivotaan, että tammoja astutetaan tänäkin vuonna," kiteyttää kevään tunnelmia orilautakunnan puheenjohtaja Anna Pajanen.


Jalostusoriina palkitut shetlanninponioriit (klikkaamalla oriin nimeä pääset sen tietoihin Heila-jalostustietojärjestelmään):

Lähteelän Carlos I-palk.
Kotimäen Amarok II-palk.
Matador v. St. Roma II-palk.
Springfield Jack II-palk.
Firebay's Blackbird II-palk. (ehtona vapauttava silmätutkimus kaihin poissulkemiseksi)


Jalostukseen hyväksytyt gotlanninrussoriit (klikkaamalla oriin nimeä pääset sen tietoihin Heila-jalostustietojärjestelmään) :

Diego Wee I-palk.
Aidan Wee II-palk.


Sunnuntaiaamuna vuorossa ovat oritestin suorittavat ratsuhevosoriit ja päivä jatkuu connemara-, newforest- ja welshoriiden arvosteluilla. Ratsuoriiden suoritukset näkyvät Suomen Hippos - Ratsuoripäivät -Facebooksivulla ja rotuponioriiden lauantaiseen tapaan Suomen Hippos - Ponioripäivät -Facebooksivulla.