Hyppää sisältöön

Ronja Röpeliselle vuoden ensimmäinen voitto Juniorikypärien toisessa osalähdössä

Ronja Röpelinen voitti Juniorikypärien lähdön

Ronja Röpelinen voitti Juniorikypärien kauden toisen osalähdön. Kuva: Maisa Hyttinen

Juniorikypärien kauden toinen osalähtö ajettiin Teivossa ja kärjessä nähtiin tuttuja kasvoja ensimmäisen osalähdön kärkisijoilta. Ensimmäisessä osalähdössä neljänneksi sijoittunut Ronja Röpelinen oli tällä kertaa paras ja ohjasti Kings Island Kingin voittoon Teivossa.

Röpelinen oli alkumatkan takapareissa, mutta sai kannustettua Antti Ala-Rantalan valmentaman Kings Island Kingin vauhdikkaaseen loppukiriin, joka kantoi voittoon ajalla 17,2a/2100 metriä. Talli Kukkulan Kuninkaat omistaa toisen Juniorikypärät-osalähdön voittajan.

Röpelisellä oli hyvät odotukset jo ennen lähtöä, sillä Kings Island King oli suorittanut välistarttinsa ennen Teivoa hyvään tyyliin sijoittuen neljänneksi.

”Oli oikein mukavan tuntuinen lämmityksessä, mukavan meneväinen. Meni korvahuppujen avaamisessa, ne olivat jumissa, mutta ne kun sain avattua, lähti hyvin kirimään. Se tuntui, että mitenhän nyt tästä, kun se jätätti vähän selkiä. Sitten, kun avasin korvat, niin se lähti hyvin ja tuli tosi hyvin loppuun asti”, Röpelinen kertasi.

Voitto Röpeliselle kauden ensimmäinen, mikä ilahdutti Juniorikypärät-osallistujaa.

”Näytti, että sisäradan hevosista mennään ohi, ja näin, että ulkoakaan ei tule ketään, niin oikein hyvältä tuntui”, Röpelinen sanoi.

Röpelinen on menestynyt Juniorikypärissä hienosti. Hän osallistui kilpailuun myös viime vuonna. Silloin Röpelinen nappasi kokonaiskilpailun kakkossijan ja kaksi osalähtövoittoa.

Toiseksi lähdössä ohjasti kotiradan Santeri Juutinen perheensä Muscle Beachilla ja kolmanneksi ravasi Mira Peltosen ohjastama Mon Propre.

Kahden osalähdön jälkeen kilpailua johtavat tasapistein Sara Hautamäki ja Ronja Röpelinen. Hautamäki oli Teivon osalähdössä neljäs. Seuraavan kerran Juniorikypärät kilpailevat 14. elokuuta Ylivieskassa. Sarjaa ajetaan tänä vuonna kuusi osalähtöä.

Pistetilanne 2. osalähdön jälkeen

1. Sara Hautamäki 25 pistettä
1. Ronja Röpelinen 25
3. Santeri Juutinen 22
4. Henri Mäkinen 18
4. Mira Peltonen 18
6. Tomi Kitunen 12
6. Sandra Soininen 12
6. Onni Tuomela 12
9. Johanna Säteri 11
10. Siiri Mäkinen 10
11. Riia Laine 9
12. Carolina Krokvik 8