Hyppää sisältöön

Ronja Röpeliselle toinen peräkkäinen Juniorikypärien osakilpailun voitto

Juniorikypärät-kilpailusarjan viides osakilpailu ajettiin Killerin raveissa Jyväskylässä. Jo ennen viidettä osakilpailua kilpailusarjan pistetaulukko oli todella tasainen, ja Jyväskylän lähtö tiivisti tilannetta entisestään. Viidennen osakilpailun voittoon ohjasti Ronja Röpelinen, joka voitti myös edellisen osakilpailun.

Ronja Röpelinen kiritti Emmanuel De Giguen osakilpailun voittoon. Kuva: Hanna Närhinen

Ronja Röpelisen ohjastama Emmanuel De Gigue ei ollut lähdön ennakkosuosikkeja, mutta Röpelinen antoi hevoselleen hyvän juoksun parijonossa. Viimeisen puolikkaan räjähtävä kiri siivitti valjakon ohi kaikista vastustajista. Emmanuel De Giguen voittoajaksi kirjattiin 16,2a/2140 metriä. Emmanuel De Giguen omistaa ja sitä valmentaa Kirsi-Maria Kettunen.

Röpeliselle osakilpailun voitto tuli pienenä yllätyksenä.

”Olin, että kunhan päästään ravilla matkaan. Olisin ollut tyytyväinen siihen tsemppisataseen”, Röpelinen kertoi viitaten siihen, että lähdön jokainen osallistuja palkittiin vähintään sadalla eurolla.

Röpelisen alkukausi Juniorikypärissä ei sujunut voittojen merkeissä, mutta edellisessä osakilpailussa Vermossa tuli voitto ja pistetaulukossakin sijoitus kohentui sen myötä oleellisesti.

”Viimeaikainen menestys on yllättynyt itseänikin”, Röpelinen totesi.

Monen muun Juniorikypäriin osallistuvan ohjastajan tavoin myös Röpelisen ohjastajaura alkoi poniraviurheilun parista. Ponilähtöjä hän ehti ohjastaa 167. Sonkajärvellä asuva ohjastaja siirtyi hevosiin, kun hän saavutti 16 vuoden ikärajan. Nyt omassa tallissa on jo kuusi hevosta. Toistaiseksi raviurheilu ei ole nuoren ohjastajan työ.

”Tällaista harrastelua tämä on. Tulevaisuus riippuu siitä, miten ne omat hevoset rupeaa menemään”, Röpelinen kertoi.

Toiseksi Jyväskylän lähdössä ohjasti Mira Oksakari ja kolmanneksi Sara Hautamäki, joka siirtyi kilpailun johtoon.

Kuudes ja viimeinen osakilpailu ajetaan 7. marraskuuta Lahdessa. Tuolloin ajetaan myös kokelasohjastajien kilpailusarjan Salamakypärien viimeinen osakilpailu.

Pistetilanne, Juniorikypärät


1. Sara Hautamäki 48 pistettä

2. Ronja Röpelinen 47

3. Anna Hiltunen 46

3. Eveliina Sarismala 46

5. Mira Oksakari 43

6. Tiia Vehviläinen 42

7. Johan Hjelt 33

8. Siiri Mäkinen 30

8. Ronja Salo 30

10. Tomi Kitunen 26

11. Reetta Tervonen 24

12. Verna Sankari 21