Hyppää sisältöön

Ronja Röpeliselle täysosuma neljännestä Juniorikypärät-osakilpailusta

Juniorikypärien kilpailusarja on edennyt jo yli puolenvälin, ja Vermossa nähtiin sarjan neljäs osakilpailu. Vuoden ensimmäisen täysosumansa ohjastanut Ronja Röpelinen oli tällä kertaa ohjastajista etevin ja nappasi täyden 16 pisteen pistepotin osakilpailusta.

Ronja Röpelinen voitti Juniorikypärien lähdön Fernando Vixillä. Kuva: Hanna Närhinen

Röpelinen ohjasti lähdössä Heikki Mikkosen valmentamaa Fernando Vixiä, joka kiri loppusuoralla vauhdikkaasti varmaan voittoon. Toiseksi lähdössä ohjasti Eveliina Sarismala, jonka ohjastettava Catahecassa Zest juoksi matkalla johtopaikalla. Tiia Vehviläinen kiritti Erna’s Kingin kolmanneksi.

Talli Nitrodiskon omistaman Fernando Vixin voittoajaksi muodostui 14,4a/2120 metriä.

”Ajattelin, että Heikiltä tulee hevoset hyvässä kunnossa starttiin, niin minulla oli positiiviset odotukset. Alussa hevonen oli pikkuisen epävarma, mutta saimme selän eteen niin mikäs siinä oli ajellessa”, Röpelinen kertoi juoksunkulusta.

Röpeliselle voitto oli ensimmäinen Juniorikypärissä ja koko uran neljäs. Fernando Vixi toi myös ohjastajalleen hänen ensimmäisen Vermon voittonsa.

”Tuntui erittäin hyvältä”, Röpelinen kommentoi loppusuoran tunnelmiaan.

Röpelisellä on pitkä hevostausta ja hänellä on omassa tallissaan useita hevosia.

”Raviurheilun parissa olen ollut reilu kymmenisen vuotta. Olen aina sanonut, että en ota hevosista ammattia, mutta saa nähdä”, Röpelinen kertoi.

Juniorikypärät-kilpailusarja järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Kilpailusarja on tuotu Salamakypärät-kilpailusarjan rinnalle tarjoamaan kilpailumahdollisuuden myös juniorilisenssin haltijoille. Juniorilisenssin haltijan ei tarvitse työskennellä ammattivalmentajan tallilla, kuten Salamakypärissä kilpailevien kokelaslisenssin haltijoiden tarvitsee. Juniorikypärissä kilpailevat 18-25-vuotiaat ohjastajat.

”Hirveän hyvä yhteishenki, mitä olemme yhdessä aikaa ehtineet viettää”, Röpelinen kehui sarjan osallistujajoukkoa.

Seuraavan kerran Juniorikypärät kilpailevat Jyväskylässä 15. lokakuuta. Sarja huipentuu kuudenteen osakilpailuun 7. marraskuuta Lahdessa.

Röpelinen nousi pistepörssissä reilusti voittonsa myötä. Ennen neljättä osakilpailua hän oli kilpailussa sijalla yhdeksän. Voitto nosti hänet kilpailussa jaetulle neljännelle sijalle. Kärkikolmikko pysyi samana neljännen osakilpailun myötä, Anna Hiltunen jatkaa kokonaiskilpailun kärjessä vaikka keskiviikon lähdössä hänen hevosensa ei sijoittunutkaan lähdössä kärkipäähän.