Hyppää sisältöön

Riverbank Tiffany Laatuarvostelun askellajivoittoon

FWB-tamma Riverbank Tiffany voitti Laatuarvostelun askellajikilpailun pisteiden keskiarvolla 8,34. Lämminveristen ratsuhevosten Laatuarvostelu järjestettiin Ratsastuskeskus Ainossa 29.-30. lokakuuta.

Riverbank Tiffany Ignatius 30102016 Fager-Pintilä
Riverbank Tiffanyn ratsastajana toimi Melinda Ignatius. Kuva Pirje Fager-Pintilä

Marjo Vainikan omistama ja kasvattama Riverbank Tiffany (L´Espoir) on 5-vuotias tamma, joka on varsonut viime vuonna oriista Barroso.  Riverbank Tiffany on samaa emälinjaa kuin vuonna 2013 Laatuarvostelun voittanut Riverbank Sanrose (Sancisco).

- Hienot fiilikset, ihana saada jo toinen FWB-lautanen samasta emälinjasta, Vainikka kommentoi tyytyväisenä.

 

- Koska tamma on saanut varsan viime vuonna niin sen kanssa on kevyt vuosi takana. Tästä jatkamme treenin merkeissä. En ole miettinyt tarkemmin mitään tavoitteita, olisi kiva päästä Ermeloon nuorten hevosten MM-kilpailuihin, mutta toki myös Suomessa voi kilpailla 5-vuotiaiden Derbyssä ja Breedersissä. Katsotaan tilanteen mukaan, Vainikka kertoo tulevaisuuden suunnitelmista.

 

Askellajihevosia tuomaroivat Inkeri Kostiainen, Anne-Mari Pekonen ja Emma Blundell sekä Annu Stenqvist toimi rakennetuomarina. Iso-Britanniasta Järvenpäähän saapunut Emma Blundell kommentoi päivän tason olleen vaihteleva.

- Osa hevosista oli todella hyviä, kun taas jotkut eivät olleet tehtäväänsä tarpeeksi valmisteltuja, Blundell kertoi.

 

- Viimeisenä esiintynyt voittajahevonen oli oikein laadukas. Pidin siitä kuinka hevonen käytti runkoaan ja se oli hyvin elastinen. Tulevaisuudessa siitä tulee huipputason hevonen, Blundell kehui.

 

Toiseksi kilpailussa sijoittui FWB-ruuna Kawerda’s Fiandro (Fiance Noir). Kolmas oli FWB-kantakirjaan hyväksytty jalostusori Kyrö San Allegro (San Amour). Muut sijoittuneet olivat Hannover Sir Hinrichs (Spörken), FWB New Hill Raffaello (New Hill Rossellini), Hannover Cherrygarden's San Belizio (San Amour) ja Hannover Kiahan Layla (London Baron).

 

Laatuarvostelu järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Ratsastuskeskus Ainon uusissa, hulppeissa puitteissa.

- Tapahtumasta jäi positiivinen kuva. On hienoa nähdä katsomot lähes täynnä uusia ihmisiä, jotka eivät ole täällä ennen käyneet. Ainon tilat ovat Suomessa ainoat laatuaan, joten tulevaisuudessa toivomme lisää erilaisia tapahtumia ja ihmisten löytävän keskuksemme, Ratsastuskeskus Ainon omistaja Erkki Siltala kertoo.

 

Lisätietoja tapahtumasta

 

Laatuarvostelun askellajitulokset


 

Laatuarvostelu on avoin 4-vuotiaille lämminverisille ratsuhevosille ja 5-vuotiaille varsoneille ratsutammoille. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Hippos ry, Ratsujalostusliitto ry ja Ratsastuskeskus Aino. Laatuarvostelussa hevosen rakenne, askellajit ja hyppykyky arvioidaan. Suomen Hippos ry:n FWB-hevosille jakamat palkinnot ovat 295‐215‐130‐80‐50. Muiden kantakirjojen hevosille maksetaan palkinnot seuraavasti 170‐150‐130‐100‐80.