Hyppää sisältöön

Riku Lindgren Kivarin Raindancella upeaan voittoon Kuninkuusraveissa

Rovaniemen Kuninkuusraveissa ajettiin nuorten ohjastajien Wahlstén Salamakypärät –kilpailusarjan kahdeksas osalähtö. Lähtöä johti alusta loppuun saakka Mauri Jaaran valmentama ja Tmi Markku Peltoniemen omistama Kivarin Raindance 19- vuotiaan Riku Lindgrenin siivittämänä. Voitto oli Riku Lindgrenin uran neljäs 104 ajetusta startista.

1L5A0549
Riku Lindgen ja Kivarin Raindance voittajaseremonioissa. Kuva: Lotta Kosonen.

-Lähtö meni meidän osalta hienosti. Oli meille onni, että lähtö otettiin takaisin, sillä minun hevonen olisi laukannut ensimmäisellä yrityksellä. Keulapaikalta kaikki oli helppoa. Iso etu oli myös se, että meidän ulkopuolella oli hevonen, joka antoi Kivarin Raindancelle vastusta.


-Olen ollut vuoden alusta Iisalmessa Jukka-Pekka Kauhasella Dahlia-tallilla töissä, ja olen viihtynyt oikein hyvin. On ollut mukavan erilaista ajella aiempaa enemmän suomenhevosilla.

-Salamakypärät on mennyt osaltani tasaisesti, mutta nyt oli mukavaa saada onnistuminen tähän paikkaan. En ole koskaan aiemmin edes ohjastanut Kunkkareissa. Oli tietysti hienoa ohjastaa ja voittaa Kuninkuuraveissa upeissa puitteissa ja suuren yleisön kannustamana, iloitsee Riku Lindgren.

Toiseksi lähdössä sijoittui Keep Calm Victor Björkrothin ajamana ja kolmanneksi A Nice Officer Tiina Mikkola ohjissaan.

Kahdeksannen osalähdön jälkeen kokonaiskilpailun johdossa jatkaa Niki Finnström 78 pisteellä, toisena Arna Ruohomäki 76 pisteellä ja kolmantena Iivari Nurminen 70 pisteellä. Riku Lindgren on kuudennella sijalla Kimi Pesosen kanssa 50 pisteellä.

Seuraava yhdeksäs Wahlstën Salamakypärät osalähtö ajetaan Vermossa keskiviikkona 15.8.

Teksti: Helena Hyvämäki-Mäenpää