Hyppää sisältöön

Riku Lehtoselle toinen Salamakypärien osalähtövoitto Vermossa

Salamakypärät kilpailevat kesällä tiiviissä tahdissa. Kauden kolmas osalähtö nähtiin Vermon raveissa. Lähdössä riitti tapahtumia, mutta voittajavaljakon osalta lähdön kuviot olivat selvät heti lähtökiihdytyksestä alkaen. Riku Lehtonen ohjasti Gillian Comeryn johtopaikalle, jossa valjakko pysyi maaliin asti. Helppo ja varma voitto tuli ajalla 15,8a / 2120 metriä.

Riku Lehtonen sai tuulettaa jälleen Vermon voittoa. Kuva: Hippos / Hanna Närhinen

”Yllättävän helposti sain pidettyä johtopaikan. Tamma oli tosi kiltti ja kiva hevonen ajaa, jopa hieman laiska johtopaikalta. Voitto tuli helposti”, Lehtonen kertoi.

Lehtoselle voitto oli uran toinen, ensimmäisen voittonsa hän ohjasti Salamakypärien kauden avauslähdössä Vermossa kesäkuun alussa.

Gillian Comerya valmentaa Harri Koivunen, joka ilmoittaa usein hevosiaan Salamakypärät-lähtöihin sopivan hevosen ja sarjan kohdatessa. Gillian Comerya Lehtonen sai ajaa omasta aloitteestaan.

”Forssan raveissa kävin kysymässä Harrilta olisiko hänellä mitään hevosta, jolla saisin Vermossa ajaa. Hän nappasi käsiohjelman, ja näytti sieltä Gillian Comeryn, että tässä olisi sopiva hevonen. Hevonen kilpaili sunnuntaina Porissa, mutta lyhyt starttiväli ei haitannut. Koivusen hevoset ovat aina hyvässä kunnossa”, Lehtonen kehui.

Toiseksi osalähdössä sijoittui Niko Riekkinen ja kolmanneksi Mats Havulehto. Maalissa toisena ollut Tino Paldanin ohjastama Albino Brave hylättiin murtautumisen takia.

Lehtonen on nyt selvässä johdossa Salamakypärien pistetaulukossa. Toisena oleva Niko Riekkinen on seitsemän pistettä jäljessä Lehtosta. Seuraavan kerran Salamakypärät kilpailevat Kaustisella lauantaina 11. heinäkuuta.

Pistetilanne 3. osalähdön jälkeen


1. Riku Lehtonen 38 pistettä

2. Niko Riekkinen 31

3. Terno Grönstrand 29

4. Jesse Piirainen 28

5. Patri Filatoff 22

6. Niko Huuskola 21

7. Anette Antti-Roiko 17

8. Vilja Kivinen 16

9. Mats Havulehto 12

10. Kaisa Mikkola 11

11. Toni Mäntyniemi 8

12. Tino Paldan 4