Hyppää sisältöön

Riihimäki Poni Grand Prix Miniatyrille

Riihimäen kauden päätösraveissa Riihimäki Poni Grand Prixin voittoon ravasi Pinja Iltasen Miniatyr. Toiseksi kiri Moona Espon Amazon ja kolmanneksi Oona Halmeen ohjastama Odd Molly.

Miniatyr ja Pinja Iltanen Riihimäki Poni Grand Prix 2019 voittoon. Kuva: Helena Hyvämäki-Mäenpää

Miniatyr hallitsi Riihimäki Poni Grand Prixiä

Riihimäki Poni Grand Prx ravattiin nyt ensimmäistä kertaa ja matkaan oli ilmoittautunut viisi ponia. Yhden poisjäännin myötä auton taakse asettui neljä ponivalkakkoa. Pinja Iltasen omistama ja valmentama Miniatyr hallitsi lähtöä alusta maaliin saakka.

- Voitto oli helppo, ajelin tasaisen rauhallisesti niin, että kaveri pysyisi rinnalla. Helppoa oli alusta loppuun eikä tarvinnut kuin odotella maalipaalua.

- Isompia lähtöjä ei ole enää jäljellä kuin Lappeen Villiponi, mutta sen osalta suunnitelmat ovat vielä auki, kertoo Miniatyrin omistaja-valmentaja Pinja Iltanen.

Neljää B-ponia, Miniatyriä, H.G. Loreenia, Pearlia ja Elias Donatelloa kotitallissaan valmentama Pinja Iltanen starttaa ensi viikon torstaina Kouvolassa äitinsä Pia Huusarin valmentamalla ja Ravitalli Pia Huusarin omistamalla Quattro Pointilla. 4-vuotiaalla Quattro Pointilla on voitto alla Loviisasta Ari Moilasen ohjastamana.

-Taktiikka Quattro Pointilla on sama kuin tänään Miniatyrillä, ykkösradalta keulaan ja kukat, kertoo Pinja Iltanen.

Moona Espon Amazon kävi Miniatyrin rinnalla jo ensimmäisellä kierroksella kun oli 800 metriä ajettuna ja pääsi lopussa aivan Miniatyrin kantaan sijoittuen toiseksi. Lähdössä laukannut Maria Taipaleen omistama Odd Molly valmentajansa Oona Halmeen ohjastamana oli kolmas. Roosa Lindholmin Ai.Ka. Awa tuli häirityksi lähtösuoralla laukalle ja sijoittui neljänneksi.


Keppari GP:ssä mukana sata lasta ja ohjastajat kirittäjinä

Riihimäki GP-päivänä järjestettiin myös Keppari GP lapsille. Mukana oli sata lasta keppareineen sekä lasten kirittäjinä ohjastajat Oona Halme, Karoliina Sinkkilä, Malin Kullberg, Jarmo Villanen ja Emma Koukkari. Riihimäen aktiivisten nuorisoravikerholaisten kesän päätöstä juhlittiin tuomaritornin alakerrassa ja hevoskerholaiset saivat ruusut ja todistukset muistoksi kesän kerhotoiminnasta.Kepparitallissa pääsi ratsastamaan keppareilla ja haliponi Manu ajelutti perheen pienimpiä.

Riihimäen hevoskerholaiset palkittiin ruusuin ja diplomein. Kuva: Helena Hyvämäki-Mäenpää


Lisätietoja:
Riihimäen raviseura ry
Tiina Vuotila
tiina.vuotila@riihimaenravit.fi
050 5207 199

Raviurheilun nuorisotoiminta
Suomen Hippos ry

Helena Hyvämäki-Mäenpää
nuorisotoiminnan koordinaattori
helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi
040 6464 609