Hyppää sisältöön

Reetta Hirvonen ylivoimaiseen voittoon Montekypärien viidennessä osalähdössä

Kuvassa Reetta Hirvonen ratsastaa loimitettua Fingerborgia

Reetta Hirvonen karkasi muilta Porin loppusuoralla ja nappasi ensimmäisen Montekypärät -osalähtö voittonsa. Kuva Nelli Saari

Montekypärät 2022 -kauden viides osalähtö kilpailtiin tänään tiistaina Porissa. Lähdön voittajaksi ohjasti Reetta Hirvonen, joka karkasi muilta loppusuoralla hevosella Fingerborg. Voitto oli Hirvoselle Montekypärät sarjassa ensimmäinen.

Fingerborg matkasi lähdön johtohevosen Glenfeddich takana, josta Hirvonen käänsi ruunan hyvissä ajoin kiriin voittaen lähdön lopulta ylivoimaisesti.

”Fingerborg on kehittynyt hienosti. Omistaja-valmentaja Heikin (Järvensivu) kanssa olemme huhtikuusta asti hevosta valmistelleet montéen. ”Napin” kanssa olemme kasvattaneet luottamusta ja yhteistyö pelaa nyt upeasti, joten tästä jatketaan hyvillä mielin seuraavia kisoja kohti!” Hirvonen tiivisti tunnelmia voiton jälkeen.

”Montéssa upeinta on luottamus ja suhde hevosen kanssa. Fingerborg on aivan täydellinen esimerkki siitä, kun hevonen luottaa ja kuuntelee kuskiansa. Hienoa on nähdä hevosten kasvu ja varmuus, mitä ne saavat itselleen. Hienoa on huomata myös omaa kehitystä niin fyysisesti kuin psyykkisesti” Hirvonen kuvailee montea.

”Montékypärät on hyvä mahdollisuus aloitteleville kuskeille päästä ajamaan kilpaa ja aloittamaan kilpauraa.” hän päättää.

Toiseksi lähdössä sijoittui keulassa matkannut Iida Vastamäki ja Glenfeddich. Keulahevosen rinnalla matkannut, kokonaiskilpailua johtava Miisa Pulkkanen oli maalissa kolmas hevosella Big Heart.

Tilanne ennen kahta viimeistä lähtöä on edelleen täysin auki ja seuraava mielenkiintoinen osakilpailu ajetaan 5. syyskuuta Seinäjoella.

Lisätietoa: www.hippos.fi/montekyparat

Montekypärät järjestettiin ensimmäisen kerran kaudella 2021. Montekypärät on suunnattu vähemmän ohjastaneille monteohjastajille. Kilpailuun valitaan 10 ohjastajaa ja kilpailusarjassa ajetaan 7 osalähtöä. Montekypärät järjestetään yhteistyössä Suomen Monté-ohjastajat ry:n kanssa ja vuonna 2022 Montekypärät kumppanina toimii Allomeera.