Hyppää sisältöön

Ravivuoden kohokohta lähestyy: Kuninkuusravit 28.-29.7. Rovaniemellä

Moni pitää Rovaniemen edellisiä, vuoden 2004, kuninkuusraveja kaikkien aikojen onnistuneimpina. Järjestelyt toimivat saumattomasti, ja pengerretty amfiteatterimainen istumakatsomo takasi esteettömän näkyvyyden radalle yleisöalueen joka kolkasta.Kuninkuusravien palatessa 14 vuoden jälkeen Napapiirille luvassa on urheilullisestikin huikea tapahtuma. Suomenhevosoriiden kärki on kovempi ja tammojen tasaisempi kuin koskaan.

 

Köppisen joukot ja tuuletus

Matkalla kohti Rovaniemeä on vielä muutama tärkeä välietappi:


4.7.

Neljäs kuninkuusraviranking julkistetaan TotoTV:n Vermon T65-lähetyksessä. Hippoksen tiedote rankingista tulee tiedotusvälineille iltapäiväpäivällä ja on julkaisuvapaa kello 19.

Kuninkuus- ja kuningatarkilvan ennakkoasetelmien kehittymistä on seurattu keväästä lähtien asiantuntijaraadin laatimilla rankingeilla. Ne ovat kuitenkin vain suuntaa antavia eivätkä sido lopulliset valinnat tekevää Kuninkuusravien päätoimikuntaa millään lailla.


14.7.

Mikkelissä 20.000 euron ykköspalkinnolla ajettava Suurmestaruusajo on viimeinen suuri kenraaliharjoitus ja näyttöpaikka ennen Kuninkuusraveja.


15.7.

Kuninkuusravien uuden maskotin nimi ja nimikilpailun voittaja julkistetaan St Michel –raveissa Mikkelissä.


16.7.

Viides eli viimeinen kuninkuusraviranking julkaistaan. Hevoset ilmoitetaan Kuninkuusravien pääkilpailuihin.


18.7.

Kuninkuusravien päätoimikunta kokoontuu Rovaniemellä ja valitsee ilmoitetuista hevosista molempiin pääkilpailuihin 12 osanottajaa ja 2 varahevosta. Valinnat julkistetaan kello 15 Lordin aukiolla Rovaniemellä alkavassa tiedotustilaisuudessa, joka välitetään suorana Hippoksen Facebook-sivuille.

19.7.

Kuninkuusravien lauantaipäivän lähtölistat valmistuvat pääkilpailujen avausmatkoja lukuun ottamatta.


20.7.

Kuninkuusravien sunnuntaipäivän lähtölistat valmistuvat pääkilpailujen toisia ja kolmansia matkoja lukuun ottamatta.


 21.7.

Pääkilpailuista mahdollisesti pois jääviksi ilmoitetut hevoset korvataan varahevosilla ja avausmatkojen lähtöradat arvotaan. Osanottajista 8 kauden nopeita arvotaan etu- ja loput 4 takariviin. Toisilla osamatkoilla eturivin ja takarivin hevoset starttaavat käänteisessä järjestyksessä, eli avausmatkan numero 1 radalta 8, 2 radalta 7 ja niin edelleen. Takarivin numero 9 starttaa toiselle matkalle radalta 12 ja 10 radalta 11. Arvonta tapahtuu TotoTV:n Joensuun T76-lähetyksessä.

 

Päätösmatkoille radat valitaan kahden ensimmäisen matkan jälkeisen tilanteen mukaisessa järjestyksessä.

 

23.7.

Kuninkuusravien käsiohjelma valmistuu ja postitetaan raveihin akkreditoituneille toimittajille.

 

Lisätietoja ja akkreditoinnit: www.kuninkuusravit.fi

 

Tiedottaja ja median yhteyshenkilö: Jari-Pekka Rättyä 0400 137 458, jari-pekka.rattya@kunkkarit.fi