Hyppää sisältöön

Raviurheilun nuorisotoiminnan lasten ja nuorten ohjaajakoulutukset suosiossa

Espoon Leppävaarassa järjestettiin viikonloppuna kaksipäiväinen raviurheilun nuorisotoiminnan lasten ja nuorten ohjaajakoulutus. Mukana oli ohjaajakouluttaja Anni Kankaan johdolla yhteensä 11 ohjaajaa Vermon, Kaustisen ja Joensuun raviradoilta.

Ohjaajakoulutuksesta kotiin viemisinä oli paljon tietoa nuorisotyöstä, uusia ideoita ja vanhojen jakamista, suurta innostusta ja etenkin hyvää yhteishenkeä. Ohjaajakoulutuksissa tavataan nuorisotoimijoita muilta raviradoilta, opitaan uutta mm. ohjaajana toimimisesta, lapsen kasvusta ja kehityksestä, ryhmän ohjaamisesta, ohjaajan vastuusta, turvallisuudesta ja ensiavusta sekä kehitetään omaa toimintaa ja alueellista yhteistyötä raviratojen välillä.Tänä vuonna lasten ja nuorten ohjaajakoulutuksia on järjestetty Jyväskylässä, Tampereella, Seinäjoella sekä Espoossa yhteensä viisi ja koulutukset ovat saaneet hyvää palautetta niin nuorilta kuin aikuisiltakin.

Ohjaajakoulutuksiin onkin tänä vuonna osallistunut jo viitisenkymmentä raviratojen lasten ja nuorten ohjaajaa eri puolilta Suomea. Raviurheilun nuorisotoiminnan koulutuskalenterissa on jäljellä vielä kaksi ohjaajakoulutusta vuodelle 2017, ohjaaja II Espoossa sekä Oulussa. Kevään 2018  koulutusajankohdat ja paikkakunnat julkaistaan lähiaikoina. 

Espoo_ohjaajakoulutus
Kaustisen, Vermon ja Joensuun raviratojen ohjaajat Vermon lasten ja nuorten ohjaajat käytännönharjoituksissa Vermon vierastallissa. Kuva: Anni KangasLisätietoja ohjaajakoulutuksista löydät tästä linkistä www.hippos.fi/nuoriso/nuorisokerhot/ohjaajalle