Hyppää sisältöön

Raviurheilun kyselytutkimuksella kartoitetaan syitä harrastajamäärien vähenemiseen ja etsitään uusia työkaluja lajin kehittämiseen

Raviurheilun harrastajavalmentajien, hevosen omistajien sekä kasvattajien määrä on viime vuosina laskenut. Joulukuussa käynnistyneellä tutkimuksella kartoitetaan syitä ja kerätään tietoa kasvattajuuden ja omistamisen kehittämistä varten.

Joulukuussa 2019 käynnistetyllä raviurheilun kyselytutkimuksella kartoitetaan syitä harrastajamäärien vähenemiseen ja etsitään uusia työkaluja omistamisen sekä kasvatus- ja valmennustoiminnan kehittämiseen. Kuva: Suomen Hippos

Tutkimus raviurheiluharrastuksen lopettamisen syistä tehdään ammattikorkeakoulututkinnon (yhteisöpedagogi YAMK) opinnäytetyönä yhteistyössä Suomen Hippos ry:n kanssa. Kyselyn tuloksia tullaan hyödyntämään Suomen Hippoksen ja sidosryhmien kehittämistyössä. Tutkimuksen tarkoituksena on kartoittaa, mitkä syyt ovat johtaneet harrastamisen, kasvattamisen tai harrastajavalmentajana toimisen lopettamiseen. Tutkimuksen myötä Suomen Hippos toivoo saavansa lisää tietoa siitä, millä toimenpiteillä voitaisiin vaikuttaa hevosurheiluharrastuksen uudelleen aloittamiseen.

Kysely toimitetaan sähköpostitse 18 vuotta täyttäneille Heppa-rekisterin mukaan vuosien 2000–2017 välisenä aikana aktiivisen raviurheilun harrastamisen lopettaneille hevosenomistajille, kasvattajille sekä harrastajavalmentajille. Kyselyn yhteydessä kerätään tietoa myös erilaisista harrastamisen muodoista. 

”Jokainen vastaus on arvokas, jotta saamme tärkeää ja ajankohtaista tietoa harrastajan näkökulmasta kasvatus- ja valmennustoiminnan sekä hevosen omistajuuden kehittämistä varten”, kertoo toinen tutkimuksen tekijöistä, yhteisöpedagogiopiskelija (YAMK) Helena HyvämäkiMäenpää, joka toimii Suomen Hippoksen nuoriso- ja koulutustoiminnan koordinaattorina.

Kysely lähetetään Suomen Hippoksen Heppa-järjestelmän tietojen perusteella usealle tuhannelle aktiiviharrastuksena lopettaneelle. (Huom. kysely voi tulla myös henkilölle, joka toimii edelleen esimerkiksi hevosen omistajana, mutta on lopettanut kasvatus- tai valmennustoiminnan.) Jos kuulut kohderyhmään, mutta et ole saanut viestiä, ota yhteyttä osoitteeseen kysely@hippos.fi ja saat sähköpostitse linkin kyselyyn. 


Kyselyn voi vastata nimettömänä. Nimesi ja yhteystietosi antamalla voit osallistua arvontaan, jossa on palkintona kaksi Kuninkuusravipassia Seinäjoen Kuninkuusraveihin 31.7.–2.8.2020 sekä viisi Suomen Hippoksen kausikorttia.  Annamme mielellämme lisätietoa tutkimukseen liittyen. Vastausaika kyselyyn päättyy keskiviikkona 11.3.2020.

Tästä linkistä voit tarvittaessa tarkistaa, minkä hevosjalostusliiton alueeseen kuulut:

https://hevoskasvattajat.fi/hevosjalostusliitot/yhteystiedot/

Lisätietoja:

Helena Hyvämäki‐Mäenpää
yhteisöpedagogiopiskelija (YAMK)         
Kaakkois‐Suomen ammattikorkeakoulu
nuoriso- ja koulutustoiminnan koordinaattori  
Suomen Hippos ry  
helena.hyvamaki-maenpaa@hippos
040 6464 609


Raija Virta
yhteisöpedagogi opiskelija (YAMK)         
Kaakkois‐Suomen ammattikorkeakoulu   
koulutuspäällikkö      
Luksia Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä
raija.virta@luksia.fi
050 466 0669