Hyppää sisältöön

Raviurheiluakatemian osallistujat on valittu

Suomen Hippoksen, Hevosopiston ja Hevosurheilun valmennuskeskuksen yhteistyössä järjestämän Raviurheiluakatemian osallistujat on valittu. Raviurheiluakatemian tarkoituksena on tarjota kilpailumahdollisuuksia nuorille ohjastajille sekä antaa koulutusta raviurheilun ammattilaisuutta tukevissa aiheissa. Akatemiaan kuuluvat 18-29-vuotiaiden kokelaslisenssin haltijoiden kilpailusarja Salamakypärät ja 18-25-vuotiaiden juniorilisenssin haltijoiden kilpailusarja Juniorikypärät sekä poniraviurheilijoiden kesäleiri Poniakatemia.


”Hienoa nähdä, että Raviurheiluakatemialle on kysyntää. Erityisen ilahtuneita olemme nuorimpien hakijoiden innokkuudesta lähteä mukaan kehittämään osaamistaan. Meillä on paljon lahjakkaita nuoria raviurheilijoita. Raviurheiluakatemia tarjoaa näille nuorille verkostoitumismahdollisuuksia ja tärkeää tukea omalle polulle raviurheilun parissa”, Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen kertoo.

Kahdentoista Salamakypärän joukossa on kolme viime kaudelta tuttua ohjastajaa, Anette Antti-Roiko, Niko Huuskola ja Niko Riekkinen. Heistä Antti-Roiko voitti viime kaudella yhden osalähdön. Salamakypärien ensikertalaisista löytyy muun muassa Pomona II:n valmentajana tunnettu Mats Havulehto. Sarjaa täydennettiin Juniorikypäriin hakeneilla Patri Filatoffilla ja Jesse Piiraisella, sillä kokelaslisenssin haltijoita haki sarjaan kymmenen.

Juniorikypäriin haki 28 ohjastajaa. Valinnoissa painotettiin erityisesti hakemuksen sisältöä sekä otettiin huomioon hakijan aikaisempi ohjastajakokemus. Juniorikypärien osallistujien joukosta löytyy muun muassa poneilla menestystä niittänyt Tiia Vehviläinen, Suomen aktiivisimpiin montéohjastajiin kuuluva Eveliina Sarismala ja hienosti Aronin Muistolla pärjännyt Johan Hjelt.

Salamakypärät kilpailevat kauden aikana 12 kertaa ja Juniorikypärät kuusi kertaa. Salamakypärien ensimmäinen osalähtö ajetaan 8. huhtikuuta Vermossa, Juniorikypärät aloittavat kilpailusarjansa Turussa 15. kesäkuuta. Molemmat sarjat päättyvät 7. marraskuuta Lahdessa. Kilpailusarjojen voittajat saavat palkinnoksi ravimatkan.

Kauden aikana Hevosopisto järjestää osalähtöjen yhteyteen yhteistä koulutusta kilpailijoille, ja lisäksi Juniori- ja Salamakypärät lähtevät kesäkuussa opintomatkalle Ruotsiin.

Poniakatemiaan haki 23 poniraviurheilijaa. Valinnoissa painotettiin hakemusta ja hakijan motivaatiota. Akatemia järjestetään kesäkuun alussa leirinä Hevosopistolla. Poniakatemiaan valittuja kouluttavat leirillä raviurheilun ammattilaiset, ja aiheena on muun muassa ponin valmentaminen ja kilpailuttaminen. Poniakatemia on maksuton osallistujille, ja se on tarkoitettu aktiivisille 13-17-vuotiaille poniraviurheilijoille.

Salamakypärät

Anette Antti-Roiko

Patri Filatoff

Terno Grönstrand

Mats Havulehto

Niko Huuskola

Vilja Kivinen

Riku Lehtonen

Kaisa Mikkola

Toni Mäntyniemi

Tino Paldan

Jesse Piirainen

Niko Riekkinen

Juniorikypärät

Sara Hautamäki

Anna Hiltunen

Johan Hjelt

Tomi Kitunen

Siiri Mäkinen

Mira Oksakari

Ronja Röpelinen

Ronja Salo

Verna Sankari

Eveliina Sarismala

Reetta Tervonen

Tiia Vehviläinen

Poniakatemia

Frida Bärlund

Julia Heinäaho

Alisa Hilli

Veera Järvelä

Siiri Kanniainen

Alvar Laakso

Pinja Lännenpää

Anton Punkka

Julia Saarela

Katariina Säteri

Hanna Uljas

Ronja Wikström

Lue lisää Raviurheiluakatemiasta


 Lisätietoja:

Hanna Närhinen

Markkinointi- ja tapahtumakoordinaattori

Suomen Hippos ry

hanna.narhinen@hippos.fi

040 621 4424