Hyppää sisältöön

Ravit palaavat Ylen kanaville – lähetykset kesän suurtapahtumista

Yle välittää vuonna 2019 tunnelmia neljästä ravikesän suurtapahtumasta. Ylen ja Hevosurheilulehti Oy:n sopimus kattaa kuluvan vuoden ja sisältää etuosto-oikeuden tuleville vuosille.

1L5A0177
Heavy Sound puristi voittoon viime kesän St Michel -ajossa Mikkelissä. Kuva: Lotta Kosonen

Raviurheilu palaa Ylen kanaville neljän vuoden tauon jälkeen. Vuonna 2019 Ylen TV2:ssa sekä Yle Areenassa päästään näkemään paitsi kotimaan tähtiä, myös hevosia ja ohjastajia aivan Euroopan raviurheilun korkeimmalta huipulta.

Perinteisten Vermon Finlandia-ajon ja Mikkelin St Michel –ravien lisäksi noin tunnin mittaiset ohjelmat tuotetaan lokakuussa Vermossa järjestettävistä EM-raveista sekä marraskuussa Seinäjoella ja Vermossa ravattavasta Kavioliigan loppuhuipennuksesta, Kavioliiga Grand Prix’stä. Kuninkuusravit jäivät pois ohjelmistosta samana viikonloppuna ajettavan ja Ylen kanavilla näytettävän Neste Rallin vuoksi.

“Ohjelmasarja raveista laajentaa hienolla tavalla Ylen tarjontaa hevosurheilusta. Olemme jo pidemmän aikaa suunnitelleet sisältöjä raviurheilusta ja onkin jännittävä päästä tekemään perinteistä lajia aivan uudella tavalla muuta hevosurheilutarjontaamme täydentämään”, Ylen urheiluoikeuksista vastaava päällikkö Roope Portman sanoo.

”On hienoa, että raviurheilu pääsee jälleen mukaan Ylen laadukkaaseen urheilutuotantoon. Huipputapahtumamme saavat tämän kokonaisuuden myötä ansaitsemaansa näkyvyyttä, mutta uudella tavalla”, iloitsee Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen.

Televisiolähetysten sisällön tuottaa TotoTV:n ravistudiosta vastaava Storyteam. Yleisöä pyritään yllättämään uudella informaatiolla hevosurheilusta ja hevosista, minkä lisäksi tärkeänä tavoitteena on herättää katsojassa tunteita.

”TotoTV:ssä fokus on ymmärrettävästi hyvin paljon pelaamisessa, mutta Ylen lähetyksissä pyritään tuomaan raviurheilua esille tavalla, joka voi kiinnostaa niitäkin katsojia, jotka eivät ymmärrä lajista mitään. Pinnalle nostetaan hevosia, persoonia ja tarinoita. Itse olen aina pitänyt tärkeänä, että saataisiin tuotua esiin hevosen ja ihmisen välinen suhde, se aika ja vaiva, joka hevosten hyvinvointiin käytetään”, Tuomas Tahvanainen Storyteamista taustoittaa.

Lähetysten sisällössä on tavoitteena rakentaa urheilullista jännitettä päivän pääkilpailua kohti ja sukeltaa raviurheilun pinnan alle. Päivän muista tärkeistä lähdöistä näytetään kooste ja lähtöjen selostuksena käytetään samaa selostusta kuin TotoTV:ssä.

Hevosurheilulla on Ylen kanssa sopimus tämän vuoden ohjelmista ja sen lisäksi etuosto-oikeus ohjelmaan kausille 2020–2021.

Ravilähetykset Ylen kanavilla 2019:

Finlandia-ajo, Vermo 4.5.

St Michel, Mikkeli 21.7.

EM-ravit, Vermo 12.10.

Kavioliiga Grand Prix, Seinäjoki & Vermo 16.11.

Lisätiedot:

Roope Portman, päällikkö, Yle Tapahtumat ja Urheilu, roope.portman@yle.fi

Jukka Ahonen, vastaava toimitusjohtaja, Suomen Hevosurheilulehti Oy, jukka.ahonen@hevosurheilu.fi