Hyppää sisältöön

Ravit jatkuvat Ylen kanavilla – toukokuun lähetyksissä mukana suomalaisten tähdittämä Elitloppet

Yle välittää vuonna 2020 tunnelmia kotimaan kaviourilta, vie katsojan kurkkaamaan koronan varjostamaan talliarkeen ja tarjoaa tähtiloistoa Elitloppetista. Ylen ja Hevosurheilulehti Oy:n sopimus kattaa vuoden aikana kuusi ravilähetystä.

1L5A0925
Anne Luttisen valmentama Ranch Kelly voitti Suur-Hollolan vuonna 2018. Kuva: Hippos / Lotta Kosonen

Raviurheilu palasi Ylen kanaville viime vuonna neljän vuoden tauon jälkeen, kun TV2:ssa ja Yle Areenassa nähtiin neljä Kavionjälkiä-lähetystä. Hyvää palautetta saanut Kavionjälkiä-sarja jatkuu myös vuonna 2020, ja kotikatsomoissa päästään nauttimaan niin kotimaisen kuin eurooppalaisen raviurheilun huippuhetkistä.

"Ravilähetykset täydentävät loistavasti Ylen tarjontaa hevosurheilusta. Tänäkin vuonna tavoite on tuoda suomalaisille tärkeää lajia esille uusista näkökulmista. Pääosassa ovat tietysti hevoset ja heidän hyvinvoinnistaan huolehtivat ihmiset. Sisällössä huomio keskittyy kiinnostaviin tarinoihin tulosten takaa, huippu-urheilua unohtamatta", kertoo Kavionjälkiä-ohjelman tuottaja Lasse Sipilä Yle Urheilusta.

Vuoden 2019 Kavionjälkiä-lähetykset koettiin erittäin onnistuneiksi ja katsojamääriltään ne kohosivat kanavalla päivän katsotuimpien ohjelmien joukkoon. Yksittäisistä lähetyksistä Finlandia-ajo keräsi ruudun ääreen peräti yli 190 000 katsojaa.

”Olemme todella iloisia, että raviurheilu on tänäkin vuonna osa Ylen laajaa ja laadukasta urheilutuotantoa. Huippu-urheilumme ja se kova työ, mitä talleilla tehdään hevosten hyvinvoinnin eteen saa ansaitsemaansa näkyvyyttä, ja pääsemme jälleen välittämään kotikatsomoihin ainutlaatuisia hetkiä hevosten parissa”, Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen iloitsee.

Koronaviruspandemian varjostamana vuonna myös ravikalenteri on kokenut muutoksia, mutta talliarki on pyörinyt ja hevosten hyvinvoinnista on pidetty huolta myös poikkeuskeväänä. Vuoden ensimmäinen Kavionjälkiä-ohjelma tarjoaakin kurkistuksen ravitallien ja raviurheilijoiden arkeen viime kuukausilta. Toukokuun toinen lähetys tuo sinivalkoista ravihuumaa kotikatsomoihin kansainvälisiltä kaviourilta, kun ohjelmassa päästään seuraamaan suorana 31.5. kilpailtava Elitloppet. Tukholmassa vuosittain juostava sprintterikilpailu kuuluu Euroopan kovimpiin ja seuratuimpiin ravikilpailuihin, ja tänä vuonna mukaan on kutsuttu jo kaksi suomalaishevosta, Elian Web ja Chief Orlando.

Kavionjälkiä-ohjelmasarjan täydentävät heinäkuun alussa Lahdessa kilpailtava kotimaisten lämminveriravureiden näyteikkuna Suur-Hollola,suomenhevosten huippuviikonloppu Raviturnajaiset Seinäjoella elokuun alussa sekä marraskuussa Vermossa kilpailtava Kavioliiga Grand Prix. Seinäjoen kilpailuista nähdään lähetys sekä lauantaina että sunnuntaina.

Ravilähetykset Ylen kanavilla 2020:


23.5. Kavionjälkiä: Koronan varjossa
31.5. Kavionjälkiä: Elitloppet, Tukholma
5.7. Kavionjälkiä: Suur-Hollola, Lahti
1.-2.8. Kavionjälkiä: Raviturnajaiset, Seinäjoki
14.11. Kavionjälkiä: Kavioliiga Grand Prix, Vermo

Lisätiedot:


Lasse Sipilä, tuottaja, Yle Urheilu, lasse.sipila@yle.fi
Keijo Kinnula, toimitusjohtaja, Suomen Hevosurheilulehti Oy, keijo.kinnula@hevosurheilu.fi