Hyppää sisältöön

Raviratojen rataolosuhteiden seurantaa tarkennetaan

Lappeenrannan 22.6. ravien peruuntuminen heikkojen rataolosuhteiden takia herätti keskustelua ratojen hoidosta sekä kilpailijoiden turvallisuudesta. Suomen Hippos edellyttää, että Lappeen ravirata esittää suunnitelman radan hoidon vaatimista toimista. Hippos tehostaa rataolosuhteiden seurantaa kauden edetessä.

Kuva:Hippos/Ville Vuorinen

Lappeenrannan raviradalla koettiin ikävä tapahtumasarja 22.6. raveissa, kun kaviouran heikon kunnon myötä kilpailutoiminta jouduttiin eläinlääkärin päätöksellä keskeyttämään ensimmäisen lähdön jälkeen.

Heikosta radanpidosta johtunut kilpailutoiminnan keskeytys on asia, johon rata ja muut sidosryhmät reagoivat nopeasti. Vermon raviradan Juha Keskimaunu päätettiin heti kutsua käymään Lappeenrannassa. Keskimaunu on torstaina 25.6. tehnyt katsauksen Lappeen kaviouraan, ja todennut, että rata on mahdollista saada kilpailukuntoon seuraaviin raveihin mennessä. Keskimaunu on antanut tarkat ohjeet Lappeen ratamestarille radalle tehtävistä toimista.

Lappeen ravirata oli seuraavana jonossa Suomen Hippoksen kautta hankittun Travex-lanan saajaksi, ja lana on nyt toimitettu radalle. Kyseisellä välineellä tulee olemaan Keskimaunun mukaan suurta hyötyä radan kunnostukseen.

Suomen Hippos edellyttää, että Lappeen ravirata esittää suunnitelman radan hoidon vaatimista toimista, sekä selvityksen resursseista, joilla nämä toimet suoritetaan. Hippos seuraa ratojen hoitoa ja kuntoa erityisellä huolella kauden edetessä.

Suomen Hippoksen tahtotila on, että rataolosuhteet ovat tasapuoliset sekä turvalliset kaikille kilpahevosille.

”Kilpailutoiminnan keskeytyminen aurinkoisessa kesäsäässä rataolosuhteiden takia on asia, jota ei missään tapauksessa saisi päästä tapahtumaan. Tilanne on ikävä kaikille raveihin turhaan saapuneille osapuolille ja raviyleisölle, mutta ennen kaikkea kilpailutoiminnan mahdollistaville kilpahevosille pitää pystyä tarjoamaan turvallinen kilpailuympäristö. Kaikkien ratojen tulee pystyä tarjoamaan turvalliset kilpailuolosuhteet”, Hippoksen vt. toimitusjohtaja Minna Mäenpää kommentoi.

Hippos on järjestänyt koulutusta raviratojen toimihenkilöille ja ratamestareille, ja Mäenpää muistuttaa koulutukseen osallistumisen tärkeydestä. Seuraava koulutus suunnitellaan Mikkeliin St Michelin yhteyteen.

Lisätietoja:

Minna Mäenpää

vt. toimitusjohtaja, Suomen Hippos

Puh. 020 760 5250
Matkapuh. 040 511 2067
minna.maenpaa@hippos.fi