Hyppää sisältöön

Raviohjastajien SM-titteli ratkaistaan tammikuussa Teivossa – Suomen voitokkaimmat kuskit kohtaavat toisensa

Teivon Ravikeskus ja Suomen Hippos järjestävät yhteistyössä raviohjastajien SM-kilpailun. Titteli ratkaistaan Teivossa lauantaina 16.1.2021 ja mukana nähdään vuoden 2020 voitokkaimmat ohjastajat.

Santtu Raitala kuva juho hämäläinen
Raviohjastajien SM-tittelistä kilpailevat vuoden 2020 voitokkaimmat ohjastajat. Ohjastajien voittotilastoa johtaa selvällä marginaalilla Santtu Raitala. Kuva:Hippos/Juho Hämäläinen

Raviohjastajien historian ensimmäinen SM-titteli ratkaistaan tammikuun 16. päivä Teivossa, kun vuoden 2020 kaksitoista voitokkainta ohjastajaa kohtaavat toisensa kolmessa osalähdössä.

Kilpailun isänä toimii Teivon raviradan kilpailusihteeri Heikki Haavisto, jolla idea ohjastajakilpailusta on kypsynyt mielessä jo pitkään.

”Kuuntelin erästä ruotsalaista ravipodcastia, ja siellä pohdittiin silloin, että miksi Ruotsin mestaruuksien yhteydessä ei ratkaista myös ohjastajien mestaruutta. Itsekin olen pohtinut asiaa Suomen kannalta ja tittelin ratkaisu heti vuodenvaihteen jälkeen vaikutti sopivalta ajankohdalta. ”, Haavisto kommentoi.

Ohjastajakilpailu käynnistyy enintään 5000 euroa voittaneiden sekä enintään 12 000 euroa voittaneiden lämminveristen ryhmäajoilla. Viimeinen ja ratkaiseva lähtö ajetaan enintään 28 000 euroa voittaneiden lämminveristen ryhmäajona. 

”Kuskit arvotaan hevosille niin, että kahdessa ensimmäisessä lähdössä hevoset jaetaan rankingin avulla kilpailusuoritusten mukaan kahteen ryhmään, jotta kuskeille valikoituisi ennakkoon tasapuoliset hevoset. Se ei ole kilpailun kannalta ihanteellinen tilanne, että sama kuski ajaa ennakkosuosikkeja molemmissa lähdöissä. Viimeisessä osalähdössä edellä mainittua rankingia ei käytetä”, Haavisto valottaa.

Pisteitä annetaan osalähdöistä sijoitusten perusteella seuraavasti: 20-15-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1, hylätty tai keskeytys 0 pistettä, poisjäänti 7 pistettä.

Suomen mestari palkitaan yhteistyökumppanin erikoispalkinnolla ja pokaalilla. Erikoispalkinnot jaetaan myös osalähtöjen voittajille.

”Meillä on hyvä yhteistyökumppani, kenen kanssa olemme miettineet sopivia palkintoja ohjastajille. Sen verran voin paljastaa, että kokonaiskilpailun voittajalle on luvassa pikkuisen spesiaalimpaa palkintoa”, Haavisto kertoo.

Lisätietoja:

Heikki Haavisto

Kilpailusihteeri, Teivon ravirata

heikki.haavisto@teivo.fi

Tuomo Pekonen

Kilpailupäällikkö, Suomen Hippos
tuomo.pekonen@hippos.fi