Hyppää sisältöön

Raviohjastajien SM-kilpailu käynnistyy keskiviikkona Vermosta – kuusiosaisen kilpailun voittaja ratkeaa lauantaina Teivossa

Raviohjastajien SM-kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa vuoden 2021 alussa Tampereen Teivon raviradalla. Kilpailu otettiin avosylin vastaan, ja tänä vuonna kilpailun osalähtöjen määrä kaksinkertaistuu, kun kisan ensimmäinen puolikas käynnistyy Vermosta 19. tammikuuta.

Vuoden 2021 12 voitokkainta ohjastaa kohtaa toisensa raviohjastajien SM-kilpailuissa. Tittelin vie ohjastaja, joka on kerännyt eniten pisteitä kuudesta osalähdöstä. Kolme ensimmäistä osalähtöä ajetaan keskiviikkona Vermon kaviouralla ja loput lauantaina Tampereen Teivossa, josta kilpailu sai alkunsa vuonna 2021.

Vastaanotto kilpailulle oli positiivista jo vuonna 2021, mutta tuolloin kolmiosaista kilpailua pidettiin verrattain lyhyenä. Historian ensimmäisen SM-tittelin nappasi Esa Holopainen.

”Uudistukset tehtiin pitkälti palautteiden perusteella. Esimerkiksi viime vuoden voittaja Esa Holopainen kommentoi, että kilpailu oli ihan kiva, mutta lähtöjä olisi saanut olla enemmänkin, jotta tulisi kilpailun tuntua. Yhdellä radalla ohjastajalähtöjä ei voi saman päivänä järjestää määränsä enempää, niin Vermo oli lopulta luonteva kumppani. Suuri kiitos heille”, Teivon kilpailusihteeri ja SM-kilpailun ideanikkari Heikki Haavisto kommentoi.

Teivossa ja Vermossa oltiin erityisen tyytyväisiä siihen, että kaikki kuusi lähtöä ovat täynnä. Monesti hevosella on tuttu luottokuski, eikä ohjastajanvaihdos ole itsestäänselvyys.

”Hevoset on jaettu eri kategorioihin sen mukaan, miten niiden menestystä on ennakkoon arvioitu. Kuskeille taas on arvottu ohjastettavia tasaisesti eri kategorioista ja tällä on pyritty minimoimaan tuurin merkitystä. Minun nähdäkseni hevoset ovat jakautuneet lähtöihin aika tasaisesti. Mielenkiintoista onkin nähdä, millaisen vaikutuksen uusi kuski tekee kullekin hevoselle”, Haavisto pohtii.

SM-kilpailuun osallistuvat Hannu Hietanen, Esa Holopainen, Olli Koivunen, Ari Moilanen, Tuomas Pakkanen, Tapio Perttunen, Ville Pohjola, Santtu Raitala, Jani Ruotsalainen, Antti Teivainen, Hannu Torvinen ja Jukka Torvinen.

Pisteitä jaetaan sijoituksista seuraavasti: 20-15-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1, hylätty tai keskeytys 0 pistettä, poisjäänti 7 pistettä.

Vermon osakilpailut keskiviikkona 19.1.2022:

19.1.2022 (Lähtö 5)

19.1.2022 (Lähtö 9)

19.1.2022 (Lähtö 11)

Teivon osakilpailut lauantaina 22.1.2022:

22.1.2022 (Lähtö 3)

22.1.2022 (Lähtö 6)

22.1.2022 (Lähtö 8)