Hyppää sisältöön

Raviohjastajien MM: Ruotsin Ulf Ohlsson kärjessä, Mika Forss viidentenä

Raviohjastajien MM-kisojen kolmas kilpailupäivä nosti Ulf Ohlssonin takaisin kärkisijalle. Mika Forss on kokonaispisteissä viidentenä, vain yhdeksän ja puolen pisteen päässä Ohlssonista.

Mika Forss raviohjastajien MM Enjoy's Top Gun Lindesberg 270519 kuva Hippos Hanna Laakso
Enjoy's Top Gun toi Mika Forssille kolmossijan Lindesbergissä. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Raviohjastajien MM-kiertue jatkui maanantaina 27. toukokuuta Lindesbergissä, missä ravattiin viisi osalähtöä. Suomen Mika Forssille päivä oli kokonaisuudessaan aiempaa kahta heikompi. 

”Silloin ei tule pisteitä, kun ei pysytä muiden matkassa. Hevoset tekivät vaisuja esityksiä, ei silloin ole oikein mitään tehtävissä”, Forss kommentoi.

Forssin ohjastettavista päivän parhaan suorituksen teki Enjoy’s Top Gun, johon suomalaisedustaja oli erittäin tyytyväinen. Nelivuotias ruuna sijoittui kolmanneksi.

”Hevosen viime startti oli mennyt laukatessa, ja se tarvitsi nyt ehjän juoksun. Vielä kolmesataa metriä ennen maalia tuntui, että tämä tästä lähtee. Kun käänsin suoralle, tiesin että se pitää vauhtinsa, mutta ei lähde enää kiriin.”

Forss kertoi, että Lindesbergin viimeisen osalähdön ajokilla Jaguar Toomalla kokeiltiin uutta balanssia, joka ei sopinut hevoselle.

”Se ei ravannut koko matkan aikana kunnolla.”

Kanadan Doug McNair ohjasti Lindesbergissä kaksi voittoa, joista vastasivat hevoset Klocksve Sprintern ja You To Neat. Illan toisen osalähdön vei Maltan Rodney Gatt hevosella Anne.

Matthew Williamson 9 Ior Tooma Yannick Gingras 11 Saphir D'Inverne raviohjastajien MM Lindesberg 270519 kuva Hippos Hanna Laakso
Uuden-Seelannin Matthew Williamson ja USA:n Yannick Gingras jakoivat ykkössijan Lindesbergin kolmannessa osalähdössä. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Päivän kolmannessa osalähdössä nähtiin tasapääjuoksu, jonka tuloksena julistettiin kaksi voittajaa, Uuden-Seelannin Matthew Williamson Ior Toomalla ja USA:n Yannick Gingras Saphir d’Invernellä.

Lindesbergin viimeisen osalähdön voiton ohjasti norjalainen Eirik Höitomt, joka ajoi Timo Nurmoksen valmentamalla Deede Starilla.

Kolmannen kilpailupäivän jälkeen eniten pisteitä on Ruotsin Ulf Ohlssonilla. Toisena on Norjan Eirik Höitomt ja kolmantena Uuden-Seelannin Matthew Williamson. 

Raviohjastajien MM-kisat jatkuvat tiistaina 28. Eskilstunassa, jossa ravataan seuraavat viisi osalähtöä. MM-kiertue käsittää yhteensä 24 ravilähtöä, joista on Lindesbergin kilpailupäivän jäljeen ajettu yhdeksän. 

Vapaasti käytettäviä kuvia raviohjastajien MM-kiertueelta


Pistetilanne, osalähtöjä ajettu 9/24

1 Ulf Ohlsson, Ruotsi, 76,5 pistettä

2 Eirik Höitomt, Norja, 74

3 Matthew Williamson, Uusi-Seelanti, 72,5

4 Rick Ebbinge, Alankomaat, 72

5 Mika Forss, Suomi, 67 

6 Doug McNair, Kanada, 64,5

7 Franck Nivard, Ranska, 64

7 Michael Nimczyk, Saksa, 64

9 James MacDonald, Kanada, 62

10 Yannick Gingras, Yhdysvallat, 61,5  

11 Rodney Gatt, Malta, 58

12 Todd McCarthy, Australia, 49

Lisätietoja:

Hanna Laakso
Tiedottaja, Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403