Hyppää sisältöön

Raviohjastajien MM: Mika Forss tiukasti mukana mestaruustaistelussa ennen viimeistä kilpailupäivää

Suomen Mika Forss on raviohjastajien MM-kisoissa kolmantena, vain 12,5 pisteen päässä kärjessä olevasta Ruotsin Ulf Ohlssonista. Maailmanmestaruus ratkeaa Gävlessä tämän viikon perjantaina.

Mika Forss Faks Nils raviohjastajien MM Rättvik 290519 kuva Hippos Hanna Laakso
Faks Nils vei Mika Forssin seremonioihin Rättvikissä. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Raviohjastajien MM-kilpailuja jatkettiin keskiviikkona 29. toukokuuta Ruotsissa Rättvikin raviradalla viiden osalähdön verran. Suomea edustava Mika Forss saavutti Rättvikin osalähdöistä sijat yhdeksän, kolme, yksi, kolme ja seitsemän.

Voittajaseremonioihin Forssin vei kylmäverilähdön Jan Ove Olsenin valmentamalla Faks Nilsillä.

”Se meni käsikirjoituksen mukaan. Toiveissa oli selkäjuoksu, ja toiveselkä saatiin. Valmentajalle totesin etukäteen, että tämä seuraa hyvin, mutta hän totesi takaisin, että hevonen voi vaikka voittaakin, jos kaikki asiat menevät hyvin. Tiesi, mistä puhui. Mielestäni hevosella oli vielä varaa maalissa”, Forss kertoi.

Päivä oli kokonaisuutena onnistunut, mutta Forssin mukaan hieman jossitteltavaakin jäi. Hän totesi, että Claes Sjöströmin valmentamalla Happy Romeolla hän olisi voinut agressiivisemmalla ajolla sijoittua kolmossijaa korkeammallakin. Happy Romeo jakoi kolmossijansa tasapääjuoksulla Eirik Höitomtin ohjastaman Winnertakesitallin kanssa.

Rättvikin ensimmäisen osalähdön vei USA:n Yannick Gingras tammalla Livi Mistress. Voittotilinsä MM-kisoissa Rättvikin toisessa osalähdössä avasi Saksan Michael Nimczyk, jolle voiton toi ruuna Fast Food Hanover.

Norjan Eirik Höitomt ylsi edellisen kilpailupäivän tapaan yhteen osalähtövoittoon. Illan viimeisen MM-lähdön vei isäntämaa Ruotsin Ulf Ohlsson, joka johtaa kilpailua 166,5 pisteellä. Toisena on Kanadan Doug McNair, jolla on koossa 164,5 pistettä. Mika Forssin kokonaispistepotti ennen viimeistä kilpailupäivää on 154 pistettä.

”Kun on kaksi miestä edellä yli kymmenen pisteen päässä, niin heillä pitäisi perjantaina käydä kyllä tosi huono tuuri. Mutta ilman muuta tämän päivän ajojen jälkeen odotan hyvää sijoitusta kokonaiskilpailussa”, Forss summasi ajatuksiaan ennen viimeistä kilpailupäivää.

Torstai 30. toukokuuta raviohjastajien MM-kilpailuissa on välipäivä, ja kisat huipentuvat perjantaina 31. toukokuuta Gävlessä. Perjantain ravit alkavat kello 13.45 Suomen aikaa ja ovat katsottavissa Veikkauksen TotoTV:stä. TotoTV vaatii rekisteröitymisen Veikkauksen etuasiakkaaksi.

Vapaasti käytettäviä kuvia raviohjastajien MM-kilpailuista

Pistetaulukko ja lisätietoja raviohjastajien MM-kisojen virallisilla verkkosivuilla 


Pistetilanne, osalähtöjä ajettu 19/24

1. Ulf Ohlsson, Ruotsi, 166,5
2. Doug McNair, Kanada, 164,5 pistettä
3. Mika Forss, Suomi, 154
4. Eirik Höitomt, Norja, 151
5. Yannick Gingras, Yhdysvallat, 149,5 
6. Rick Ebbinge, Alankomaat, 146,5
7. Matthew Williamson, Uusi-Seelanti, 135,5
8. Michael Nimczyk, Saksa, 125,5
9. Franck Nivard, Ranska, 121
10. Rodney Gatt, Malta, 111
11. James MacDonald, Kanada, 109 pistettä
12. Todd McCarthy, Australia, 103

Lisätietoja:

Hanna Laakso
Tiedottaja, Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403