Hyppää sisältöön

Raviohjastajien MM: Mika Forss nousi kärkisijalle

Raviohjastajien MM-kisojen toinen kilpailupäivä sujui suomalaisittain mallikkaasti, kun Mika Forssin ja Mellby Fantomin kolmas sija nosti Forssin kokonaispisteissä johtoon. MM-urakan toisena kilpailupäivänä ravattiin yksi osalähtö, jonka voittajaksi ylsi Hollannin Rick Ebbinge hevosella Deep Pockets.

Mika Forss Mellby Fantom Solvalla raviohjastajien MM 250519 kuva Hippos Hanna Laakso
Mellby Fantomin kolmas sija nosti Mika Forssin kärkeen raviohjastajien MM-kisoissa. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Forss oli tyytyväinen Reijo Liljedahlin valmentaman Mellby Fantomin esitykseen.

”Etukäteen oli samanlaiset ajatukset kuin mitä sitten valmentajaltakin tuli ohjetta, eli että hevonen menee parhaiten vapaalta radalta, ja vaikka lähtöpaikka on ulkona, niin eteenpäin pitää koettaa ajaa. Keulahevosta ja sen perää pitänyttä emme pystyneet ohittamaan, mutta kaikki muut pidimme takanamme”, Mika Forss kommentoi.  

Kolmas sija nosti Mika Forssin Ruotsin Ulf Ohlssonin ohi kokonaispisteissä. Forssilla on neljän osalähdön jälkeen yhteensä 42 pistettä, ja Ohlsson on toisena 39,5 pisteellä. Kolmannella sijalla 37 pisteellä on Kanadan James MacDonald. Rick Ebbingen osalähtövoitto nosti hollantilaisohjastajan 36 pisteeseen ja neljännelle sijalle.

Rick Ebbinge Deep Pockets raviohjastajien MM Solvalla 250519 kuva Hippos Hanna Laakso
Neljännen osalähdön voittoon ylsivät Deep Pockets ja Rick Ebbinge. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Ebbinge kertoi, että voitto napsahti tänään helposti. Neljäs osalähtö kilpailtiin Tukholmassa Solvallan raviradalla osana Elitloppet-viikonloppua.

”Hevonen oli tosi hyvä. Alussa tosin oli lähellä, ettei tullut laukka, mutta siitä tilanteesta selvittiin”, Rick Ebbinge sanoi. ”Olen saanut nyt voittaa urallani kaksi kertaa Elitloppet-yleisön edessä. Uskomattoman hieno tunne.”

Raviohjastajien MM-kilpailut jatkuvat maanantaina Ruotsin Lindesbergissä. Maailmanmestaruus ratkeaa perjantaina 31. toukokuuta Gävlessä.

Raviohjastajaien MM-kisojen kokonaispistetilanne

Vapaasti käytettäviä valokuvia MM-kilpailuista

Lisätietoja:

Hanna Laakso
Tiedottaja, Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403