Hyppää sisältöön

Raviohjastajien MM: Mika Forss lähtee kirkastamaan hopeaa kullaksi

Raviohjastajien MM-kilpailut starttaavat tänään 24. toukokuuta Tukholmassa Solvallan raviradalla. Perjantaina ajetaan kolme osalähtöä. Suomen edustaja Mika Forss sai ajokeikseen ensimmäiselle päivälle Hersey Bokon, BWT Dangerin ja Bishopin.

Mika Forss raviohjastajien MM Solvalla 240519 kuva Hippos Hanna Laakso
Mika Forss edustaa Suomea raviohjastajien MM-kisoissa neljättä kertaa urallaan. Kuva: Hippos / Hanna Laakso
Perjantain ohjastettavista Forss tuntee etukäteen Tuomas Korvenojan valmentaman BWT Dangerin.

”Siitä minulla on ennakkokuva siis olemassa, ja kaksi muuta ovat myös menneet ihan okei viime starteissa. Eli ilman muuta on hyvät ajatukset tämän päivän ajokeista”, ohjastaja sanoo. ”Totta kai päivän vireet ja muut jutut täytyy vielä keskustella ennen lähtöjä valmentajien kanssa.”

Raviohjastajien MM-turnauksessa ajetaan yhteensä 24 osalähtöä. Turnaus kestää viikon ja se kiertää eri raviradoilla Ruotsissa, päättyen perjantaina 31. toukokuuta Gävleen. Osalähdöistä kerätään pisteitä saavutettujen sijoitusten mukaan. Maailmanmestariksi kruunataan kokonaispisteissä korkeimmalle sijoittunut ohjastaja.

”MM-kisoissa pitää koettaa tietenkin ajaa mahdollisimman paljon pisteitä, eli jos etukäteen tietää jostain hevosesta, että se ei ole se vahvin lenkki, sillä pitää yrittää ajaa vaan sitä mahdollisimman korkeaa sijoitusta, jotta pisteitä kokonaiskisaan kertyy”, Forss sanoo.

Forss on edustanut Suomea raviohjastajien MM-kisoissa urallaan kolmesti. Hän on sijoittunut kaksi kertaa neljänneksi ja kerran hopealle. Hopeamitalin Forss sai vuonna 2018, jolloin kilpailut järjestettiin Kanadassa.

Ruotsissa turnaus startataan osana Elitloppet-viikonloppua. Eri maiden edustajat pääsevät samalla kokemaan yhden koko maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista ravitapahtumista. Forss kehuu kilpailujärjestäjiä turnauksen aikatauluttamisesta.

”On hienoa, että turnaus nimenomaan alkaa Elitloppetista ja jatkuu siitä eteenpäin”, hän sanoo.  

Ensimmäinen MM-osalähtö on lähtö numero 1, joka starttaa aikataulun mukaan noin kello 13.40 Suomen aikaa. Raviohjastajien MM-turnauksen lähdöt ovat katseltavissa maksutta Veikkauksen TotoTV:ssä. TotoTV:n katseluoikeus vaatii kirjautumisen etuasiakkaaksi.

MM-turnaus jatkuu Tukholman Solvallassa Elitloppet-lauantaina, jolloin ajetaan yksi osalähtö. Lauantaina Forss ajaa Reijo Liljendahlin valmentamaa Mellby Fantomia.

Raviohjastajien MM 2019, aikataulu

24.5. Solvalla – 3 osalähtöä
25.5. Solvalla – 1 osalähtö
26.5. (välipäivä, Elitloppet)
27.5. Lindesberg – 5 osalähtöä 
28.5. Sundbyholm – 5 osalähtöä
29.5. Rättvik – 5 osalähtöä
30.5. (välipäivä)
31.5. Gävle – 5 osalähtöä  

Osallistujat

Mika Forss, Suomi 
Todd McCarthy, Australia
James MacDonald, Kanada
Doug McNair, Kanada
Franck Nivard, Ranska
Michael Nimczyk, Saksa
Rodney Gatt, Malta
Rick Ebbinge, Alankomaat
Matthew Williamson, Uusi-Seelanti
Eirik Höitomt, Norja
Ulf Ohlsson, Ruotsi 
Yannick Gingras, Yhdysvallat 

Vapaasti käytettäviä kuvia ladataan kilpailujen edetessä Suomen Hippoksen kuvapankkiin

Kilpailun pistetaulukkoa päivitetään raviohjastajien MM-kilpailujen virallisilla verkkosivuilla osoitteessa www.wtc2019.se

Lisätietoja:

Hanna Laakso
Tiedottaja, Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403