Hyppää sisältöön

Raviohjastajien MM: Forss toisena ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen

Raviohjastajien MM-kilpailut 2019 alkoivat tänään perjantaina 24. toukokuuta Tukholmassa Solvallan raviradalla. Suomen Mika Forss aloitti kilpailu-urakan vahvasti voittamalla ensimmäisen osalähdön Hersey Bokolla.

Mika Forss Hersey Boko raviohjastajien MM Solvalla 240519 kuva Hippos Hanna Laakso
Hersey Boko toi Forssille voiton raviohjastajien MM-kisojen ensimmäisestä osalähdöstä. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Hersey Boko vei ensimmäisen osalähdön keulajuoksulla.

”Totta kai siitä jäi hyvä fiilis. Hevonen teki hyvän juoksun, ja sen taustajoukot olivat lähdön jälkeen oikein onnellisia”, Mika Forss kommentoi.

Forssin toisen osalähdön ajokki, Tuomas Korvenojan valmentama BWT Danger sijoittui neljänneksi.

”Sen olisi pitänyt voittaa”, Forss sanoi. ”Tuomas oli sitä mieltä, että hevonen on paljon paremmassa kunnossa kuin mitä tämän päivän esitys antaa ymmärtää.”

Kolmannessa lähdössä Forssin ajama Bishop jäi yhdeksänneksi. Ohjastaja arvioi, että hevosella ei ollut tänään kaikki kohdallaan.

Mika Forss on kokonaispisteissä ensimmäisen kolmen osalähdön jälkeen toisena 31 pisteellä. Kilpailujen isäntämaan Ruotsin Ulf Ohlsson johtaa 33,5 pisteellä. Kolmantena on hallitseva mestari, kanadalainen James MacDonald, joka keräsi perjantain lähdöistä 28 pistettä.

”Ilman muuta tästä on hyvä lähteä kohti seuraavaa, huomista osalähtöä. Nyt unohdetaan tämä päivä ja aletaan miettiä huomista. Toivottavasti sijoitus ei ainakaan tuosta heikkene. Mutta kaiken kaikkiaan kilpailu on vasta käynnistymässä”, Mika Forss sanoi.

Kokonaispistetilanne sekä pisteiden jakoperusteet ovat luettavissa raviohjastajien MM-kilpailujen virallisilla verkkosivuilla. Vapaasti käytettäviä kuvia löytyy Suomen Hippoksen kuvapankista

Raviohjastajien MM-kisat jatkuvat huomenna Solvallassa. Lauantaina ajetaan yksi osalähtö, jossa Forss ajaa Reijo Liljendahlin ohjastamaa Mellby Fantomia.