Hyppää sisältöön

Raviliigan hevosille jättipotti – Tapparan Marschall Match ja HIFK:n Mascate Match Kasvattajakruunun voittoon

Turussa kilpailtujen kolmevuotiaiden lämminveristen Kasvattajakruunu-finaalit olivat Raviliigan hevosten näytöstä. Oriiden ja ruunien finaalissa voiton vei Raviliiga Tapparan Marschall Match ja tammojen lähdössä HIFK:n Mascate Match oli omaa luokkaansa.

Mascate Match tarjosi suurelle omistajajoukolleen jälleen upeita tunteita. Kuva: Hippos/Hanna Närhinen

Turun Kasvattajakruunu-finaaleissa nähtiin Raviliigan hevosten näytökset. Oriiden ja ruunien Kasvattajakruunun finaalissa ykköseksi kiri Raviliiga Tapparan omistama Marschall Match, ja päivän viimeisenä lähtönä ajetun tammojen finaalin voiton vei Raviliiga HIFK:n Mascate Match. Raviliiga-hevosten menestyksen täydensi tammojen lähdössä toiseksi sijoittunut Pelicansin omistama Piece Of Glory.

"Ajoin tällä koelähdön alkuvuodesta ja jo silloin tunsi, että lahjakkaasta hevosesta on kyse. Nyt voisi sanoa, että Euroopan parhaita lämmivneritammoja", totesi Mascate Matchin kärryille hypännyt Antti Teivainen.

Mascate Matchin voittoajaksi kirjattiin 14,5/2100m. Hevosen ovat kasvattaneet Punkarin Hevostalli Ky ja Saku ja Maini Mikkola, ja sitä hoitaa Hanna Rakkolainen.

"Tämä oli urani helpoin suurkilpailuvoitto. Sanoin heti maaliintulon jälkeen Pekalle (Korpi), että harvoin voittaa ravilähtöä näin helposti. Tuntui, että hevosen ei missään vaiheessa tarvinnut mennä täydellä teholla, aivan kuskin unelma."

Hevosta valmentava Korpi on yleensä nähty suojattinsa ohjaksissa, mutta ravikilpailusääntöjen mukaan ohjastaja ei voi ajaa omistamaansa hevosta vastaan ja Korpi nähtiin Turussa yhdeksänneksi sijoittuneen Arctic Emman ohjaksissa.

Syöpähoidoista jälleen ajokuntoon toipunut Teivainen pääsi nautiskelemaan suurkilpailuvoitosta suuren omistajaporukan juhlan keskellä.

"Isot palkinnot ja ikäluokan parhaat hevoset - hienoa oli ajaa. Etenkin, kun on vielä tällainen hieno porukka ja heillä tällainen kultakimpale", Teivainen tunnelmoi 30 000 euron arvoisen voiton jälkeen.

Mascate Matchin omistajista Riitta Uittin yritti pukea voittajaseremonioissa tunnelmiaan sanoiksi.

"Tämä on aivan mielettömän ihanaa. On ollut niin huikea matka, ja mikä eniten sydäntä lämmittää, niin syöpää sairastavia lapsia ja heidän läheisiään tukeva Sylva ry tulee saamaan aivan huikean potin", Uittin hehkutti.

Raviliiga päättyy ensi vuoden lopussa, jolloin hevoset myydään tarjousten perusteella ja niiden myynti- ja voittosummista puolet lahjoitetaan omistajien valitsemille hyväntekeväisyyskohteille. Mascate Match on vuoden 2019 eniten tienannut suomalainen hevonen, ja sen voittosumma on tällä hetkellä yli 360 000 euroa.

Tammojen Kasvattajakruunu-finaalin tulokset >

Tuoreen suurkilpailuvoittaja Marschall Matchin osuuksia voi yhä ostaa osoitteessa raviliiga.fi. Kuva: Hippos/Hanna Närhinen

Raviliiga Tapparan Marschall Match on osoittanut lahjakkuutensa, mutta suuremmissa kilpailuissa epäonnistumiset ovat varjostaneet ruunan menoa. Nyt palaset loksahtivat kuitenkin kohdilleen, ja ruuna kuittasi 30 000 euron arvoisen suurkilpailuvoiton uudella ennätysajallaan 14,6/2100 metriä. 

Voitto oli Tuija Irrin valmentamalle ”Sheriffille” uran kuudes. Hevosen on kasvattanut Punkarin Hevostalli Ky ja Katri Rantala, ja sitä hoitaa Jonna Irri.

”Viimeisen kurvin lopussa saimme hyvän vauhdin päälle ja tuntui että tämä voi voittaa. Tuntuu hyvältä ja ehdottoman hienoa koko tiimille. Irrin porukka tekee hyvää työtä päivittäin, kiva voittaa heille tämä lähtö”, ohjastaja Hannu Torvinen iloitsi omistajaporukan kannustusten keskeltä.

Punkarin Hevostalli Ky:n Markku Punkarille päivä oli ikimuistoinen. Vuoden 2017 varsahuutokaupassa hän myi viisi varsaa, joista neljä päätyi Raviliigan kimpoille. Lauantaina näistä kaksi voitti Kasvattajakruunun finaalin.

"Ihan huikeaa. Massia vähän odoteltiinkin mutta Sheriffi oli vähän yllätys. Huikea päivä!"

"Hämmästyttävän hyvin on mennyt, kun kaksi kasvattia voittaa Kasvattajakruunun. Äkkiseltään en muista, onkoo keneltäkään tullut näin hyvää oria ja tammaa samasta ikäluokasta, jotka voittavat suurkilpailut samana päivänä", Punkari ihmetteli.

Marschall Matchista on myynnissä vielä osuuksia, joten mikäli mielit tuoreen suurkilpailuvoittajan omistajaksi, klikkaa osoitteeseen raviliiga.fi! Black Friday -hengessä osuudet maksavat tämän viikonlopun ajan vain 50 euroa, eikä muita kuluja tule.

Kasvattajakruunu-finaalin tulokset >

Osta osuus Raviliiga-hevosesta >