Hyppää sisältöön

Raviliiga-tähti Mascate Match tähdittää Villimiehen Tammakilpaa Lappeenrannassa – "Ei hevosta varmaan paremmaksi saa"

Perinteiset Villimiehen Tammakilpailut ravataan lauantaina 26.9. Lappeenrannassa. Lämminveristen Tammakilvan suurin ennakkosuosikki on Pekka Korven valmentama Raviliiga-tähti Mascate Match. Lauantaina juostaan myös suomenhevosten Tammakilpa sekä lämminveristen Kavioliiga-osakilpailu.

Mascate Match juhli syyskuun alussa Suuren Suomalaisen Derbyn voittoa. Kuva:Hippos/Juho Hämäläinen

Raviliiga-tähti Mascate Matchin kaltaista huippuravuria ei suomalaisessa raviurheilussa ole hetkeen nähty. Syyskuun alussa tammatähti voitti Derbyn, joka on vuoden rahakkain ravikilpailu Suomessa.

”Massi” on voittanut tänä vuonna 10 lähtöä ja kellottanut peräti kaksi Suomen ennätystä. Lauantaina kauden meriittilista voi täydentyä Villimiehen Tammakilvan ykkössijalla. Vastassa ovat nelivuotisikäluokan parhaat tammat.

Derbyn jälkeen Massi nappasi Tammakilvan karsinnan voiton rutiinityylillä ja kaikki vaikuttaisi olevan lauantaille kunnossa.

”Ei ole mitään erikoista ollut, hevonen on ollut ihan normaali. Mitään erityisen kovia treenejä ei ole ajettu”, Valmentaja-ohjastaja Pekka Korpi kommentoi Massin kuulumisia.

Korpi on vuosien varrella voittanut lukuisia suurkilpailuja, mutta Lappeenrannan perinteikkään Tammakilvan voitto valmentajan meriittilistalta puuttuu. Suomessa Mascate Matchia ei ole yllätetty tänä vuonna ja otteet ovat olleet niin vakuuttavia, että tappio olisi suuri yllätys.

Urallaan Korpi on valmentanut useita huippuravureita, ja ”Massin” poikkeuksellisen lahjakkuuden valmentaja tiivistääkin yksinkertaisesti.

”Ei hevosta varmaan paremmaksi saa, ei sitä mistään osaa moittiakaan. Ei se oikein huonoa starttia ole tehnyt.”

Raviliiga päättyy vuoden lopuksi, jolloin hevoset huutokaupataan ja puolet hevosten varoista lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Mascate Matchin hyväntekeväisyyskohteena toimii syöpäsairaiden lasten ja nuorten Sylva ry. Kokonaispalkintosumma Massin uralla on noussut yli 600 000 euron. Lauantaisen Tammakilvan ykköspalkinto on komeat 52 500 euroa.

Korvella on myös potentiaalinen menestyjä lauantain Kavioliiga-osakilpailuissa, kun huippukautta juokseva Hotshot Luca starttaa ensimmäisen radan turvin mailin matkalle.

Lexus Dream starttaa Kavioliiga-osakilpailuun loistavista asetelmista

Lappeen Kavioliiga-osakilpailu tulevana lauantaina vilisee huippuravureita. Kavioliigan kärkihevonen Big Headache, Suur-Hollola-ajon kakkonen Hotshot Luca sekä läpimurtokautta juokseva Le Gros Bill ovat vain muutamia lähdön kuumista nimistä.

Urjalalaisen Markku Niemisen valmennustallista lähdössä nähdään Lexus Dream, joka starttaa lauantaina osakilpailuun vakuuttava voitto allaan. Viikko takaperin Porissa Ari Moilasen ohjastama ruuna hallitsi lähtöään keulapaikalta startista maaliin.

”Hevosella on kaikki hyvin, ja taas tuntuu, että se punainen on löytynyt”, kertoo Nieminen Lexus Dreamin kuulumisista torstai-iltapäivänä.

Lexus Dream on kauden aikana juossut kovissa lähdöissä, mutta kesällä hevosta vaivasivat allergian aiheuttamat hengitystieoireet. Syksy onkin ollut tervetullut vieras ruunan kohdalla. Ero on huomattavissa kotioloissakin.

”Kyllä se on paljon virkeämpi. Se, että hengityshommat helpottavat ja ilma kulkee kunnolla, on todella tärkeää”, kommentoi Nieminen.

Lähtörata-arvonnassa onnetar oli Lexus Dreamin kohdalla suotuisa, kun startti tapahtuu kolmannelta radalta. Vastus on kuitenkin kivenkovaa.

”Vastusta on taas ihan riittävästi, mutta paikka on kuitenkin hyvä. Lexus Dream on aika allround-hevonen, joten matka ei ole sille oleellinen asia. Tuolta paikalta se saa hyvän mahdollisuuden.”

Viime Kavioliiga-kaudella Lexus Dream suorastaan dominoi ensimmäisen etapin tapahtua ja syksy kruunautui Kavioliiga Grand Prix’n voittoon. Kulunut kausi käsittää vasta 11 starttia ja syksyllä ruunaa saatetaankin nähdä jälleen dominoimassa Kavioliigaa.

”Kavioliigaa mietitään sopivissa väleissä, mutta kaikkia osakilpailuja ei pysty ajamaan. Lappeen jälkeen koitetaan tuolla SM-lähdössä (17.10. Vermo), en tiedä tuleeko siihen välille sitten lähtöä. Sitten olisi St Leger”, Nieminen pohti Lexus Dreamin syksyn suunnitelmia.

Lähtölistat:

Villimiehen Tammakilpa (suomenhevoset)

Villimiehen Tammakilpa (lämminveriset

Kavioliiga-osakilpailu (lämminveriset)

Ravit käynnistyvät Lappeenrannassa kello 13.30. Illan päälähtönä ajetaan suomenhevosten (lähtö 8, klo 16.00) ja lämminveristen (lähtö 9, kello 16.20) Villimiehen Tammakilpailut sekä lämminveristen Kavioliiga osakilpailu (lähtö 10, kello 16.37). Kyseessä on lämminveristen Kavioliiga-kauden toinen osakilpailu. Tutustu Kavioliigan pistepörsseihin.