Hyppää sisältöön

Raviliiga HIFK:n supertamma Mascate Match jäi Suomeen 307 000 euron huutokauppahinnalla

Raviliiga-hevosten huutokauppa päättyi keskiviikkoiltana. Kalleimmaksi nousi odotetusti Raviliiga HIFK:n Mascate Match, joka on kilpaillut kansainvälisellä huipputasolla. Mascate Match myytiin 307 000 eurolla ja tamman uusi omistaja on Massi Stable, jossa on mukana myös tamman nykyisiä omistajia. Mascate Match on kallein koskaan Suomessa huutokaupassa myyty ravihevonen.

Mascate Matchin hinta huutokaupassa oli 307 000 euroa. Kuva: Juho Hämäläinen

Raviliigan kirkkain tähti on ollut HIFK:n Mascate Match, jota valmensi projektin ajan Pekka Korpi. Mascate Match voitti tänä vuonna muun muassa ikäluokan suurimman kilpailun Derbyn ja uran kokonaistienestit ovat yli 700 000 euroa. Kilparatojen menestyksen lisäksi hevonen on tarjonnut unohtumattomia elämyksiä osaomistajilleen, jotka ovat olleet usein sankoin joukoin radan varressa kannustamassa hevostaan.

Mascate Matchista käytiin kiivas kamppailu, jonka voitti Massi Stable. Mascate Matchin hinta huutokaupassa oli ennätykselliset 307 000 euroa. Massi Stableen kuuluu myös lukuisia Raviliiga HIFK:n osakkaita, jotka ovat omistaneet Mascate Matchin syyskuusta 2017 alkaen.

Mascate Matchin kimppaa Raviliigan aikana vetänyt Pauliina Raento jatkaa samassa toimessa myös uuden kimpan kanssa.

”Tiukille meni hevosen ostaminen, mutta toiveemme ”Massin” pitämisestä toteutui. Meillä on todella sitoutunut porukka, joka koostuu nykyisistä omistajista ja heidän tekemästään hevosen osuuksien myyntityöstä. On myös hienoa, että yhteistyö Korven tallin, Vermo Areenan ja hevosen kasvattajien Markku Punkarin ja Maini ja Saku Mikkolan kanssa jatkuu myös tulevaisuudessa”, Raento kertoi iloisena.

Mascate Matchista tulee uuden omistajakimpan omistuksessa siitostamma.

”Haluamme kehittää edelleen suomalaista kimppaomistamista. Olemme tosi tyytyväisiä, että saamme jatkaa hevosen kanssa. Vallitsevan tilanteen vuoksi kimpalla oli etävalvojaisia huutokaupan aikana. Täällä Vermossa paikalla olleilta kuului kyllä hurraahuudot huutokaupan päätyttyä. Tuntuu tosi hyvältä, hieno ja jännittävä oli huutokauppa”, Raento tunnelmoi.

Hienosti menestynyt Raviliiga Tapparan Marschall Match myytiin 81 100 eurolla, ja ruunan osti monelle ravi-ihmiselle tuttu Reima Kuisla. Kolmanneksi kallein oli Raviliiga Ilveksen Rehab, joka maksoi 13 200 euroa.

Raviliiga-joukkueiden varoista puolet lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen sen jälkeen, kun Raviliiga päättyy. Esimerkiksi Raviliiga HIFK:n hyväntekeväisyyskohde on Sylva ry, joka tukee syöpää sairastavia lapsia ja nuoria. Raviliiga Tapparan kohdalla hyväntekeväisyyteen menevät rahat ohjataan Ville Niemisen rahastolle, joka tukee vähävaraisten junioreiden jääkiekkoharrastusta.

Kaikki Raviliiga-hevoset kuuluvat vuonna 2016 Suomessa syntyneiden lämminveristen ikäluokkaan. Projektissa mukana olleet hevoset ovat onnistuneet hienosti kilparadoilla. Yhteensä varsoja syntyi tuohon ikäluokkaan 910, joista on kilpaillut 424. Kymmenen menestyneimmän hevosen joukossa on peräti kolme Raviliiga-hevosta; Mascate Match, Piece Of Glory ja Marschall Match.


Raviliiga-projekti alkoi vuonna 2017, kun raviurheilu ja jääkiekko sopivat yhteistyöstä. Liiga-joukkueiden mukaan nimettyjä Raviliigoja perustettiin alun perin 12. Raviliiga-joukkueissa on ollut 1000 omistajaosuutta. Loppuun asti mukana oli kymmenen joukkuetta, ja hevosista myytiin yhdeksän. Piece Of Glorya ei myyty huutokaupassa, sillä sen kilpailuoikeus oli vuokrattuna Raviliiga Pelicansille, ja hevonen palaa takaisin omistajilleen Raviliiga-projektin päätyttyä.

Raviliiga-hevosten myyntihinnat ja ostajat

 

Mascate Match (Raviliiga HIFK), 307 000 euroa, ostaja Massi Stable

Marschall Match (Raviliiga Tappara), 81 100 euroa, Reima Kuisla

Rehab (Raviliiga Ilves), 13 200 euroa, Anne Talonen-Levula ja Janne Levula

Royal Date (Raviliiga SaiPa) 11 300 euroa, Tuulia Parkkonen

Tingaling (Raviliiga Jukurit) 11 050 euroa, Jaakko Santala

Beast Mode (Raviliiga Sport) 7050 euroa, Petri Lahti-Luopa

Fruttifero Luca (Raviliiga KooKoo) 6350 euroa, Toni Granat

Juliane De Veluwe (Raviliiga JYP) 5850 euroa, Tanja Soukka

Mercedes Match (Raviliiga Kärpät) 5100 euroa, Dimitri Flink