Hyppää sisältöön

Raviliiga HIFK:n Mascate Match jälleen suurkilpailuvoittoon

Pekka Korven valmentama ja Raviliiga HIFK:n omistama Mascate Match ylsi jo toisen Ruotsissa ravatun E3-suurkilpailun voittoon, kun se jätti muut vaille mahdollisuuksia myös lyhyen matkan finaalissa.

Mascate Matchille ei löytynyt haastajia Örebron E3-finaalissa. Kuva: Hippos/Erja Mattila

Kolmevuotias Mascate Match tarjosi suurelle omistajajoukolleen jälleen ilonaiheita, kun se nappasi jo uransa toisen suurkilpailuvoiton Ruotsista. Pekka Korven valmentama ja ohjastama tamma on osoittautunut kuuluvansa ikäluokkansa huippuihin Euroopassa, eikä mailin matka Örebrossa tuonu poikkeusta sen huimaan kilpailusarjaan.

”Kyllä hevonen meni helposti. Kun pääsin keulaan, niin sain ajaa rauhassa välillä. Sitten kun viimeisestä kurvista aloin päästää, tuntui siltä, että oli voimaa ja potkua”, Korpi kertasi voittajahaastattelussa.

Vaikka mailin matka tultiin reipasta vauhtia, voittajasta ei ollut missään kohdassa epäselvyyttä. Korpi sai määrätä ajokillaan vauhdin, ja kun kirilupa irtosi, tamma jätti kilpasiskonsa helpon näköisesti taakseen. Voittoaika 1609 metrin matkalla oli 12,3a, mikä sivuaa hevosen aiemmin kesällä juostua ennätystä.

Mascate Match on kilpaillut yhteensä kahdeksan kertaa ja voittanut starteista yhtä vaille jokaisen. Ruotsin finaalivoiton myötä se on tienannut urallaan jo liki 250 000 euroa ja loistaa tilastoissa vuoden menestyneimpänä suomalaisena hevosena.

”Tämä on hyvä hevonen ja yksi lahjakkaimmista, mitä minulla on ollut. Se on tosi helppo ja lunki hevonen”, Korpi kehui.

Mascate Matchin omistaa tuhanteen osuuteen jaettu Raviliiga HIFK. Kuva: Hippos/Kaj Närhinen

Kotimaan kamaralla ”Massi”-lempinimellä tunnettu tähtiravuri nähtäneen seuraavan kerran Tampereella syyskuun lopussa juostavissa Kriterium-karsinnoissa. Kolmevuotiaiden lämminveristen Kriterium juostaan Teivossa 5. lokakuuta.

”Totta kai Suomessa Kriterium ajetaan. Nyt mentiin tämä lähtö ja katsotaan jatkoa myöhemmin”, Korpi tyytyi kertomaan suunnitelmistaan.

Punkarin Hevostalli Ky:n ja Maini sekä Saku Mikkolan kasvattamaa hevosta hoitaa Hanna Rakkolainen. Hevosen menestyksestä nauttii suuri omistajaporukka, sillä Raviliiga-hevonen on jaettu 1000 omistajaosuuteen. Mascate Matchin voittosumma kasvoi E3-finaalin myötä miljoonalla kruunulla eli noin 95 000 eurolla, ja sen uran voittosumma kipusi jo 252 000 euroon. Raviliigassa hevosten 3,5 vuoden aikana tienatuista tuotoista puolet lahjoistetaan projektin päätyttyä hyväntekeväisyyteen.

Lisätietoja: 

Suvi Hakkarainen, viestintäpäällikkö, Suomen Hippos
suvi.hakkarainen@hippos.fi 
p. 040 776 0530