Hyppää sisältöön

Raviliiga HIFK:n hevonen Mascate Match avasi kautensa ylivoimaisella voitolla

Raviliiga HIFK:n omistama 3-vuotias Mascate Match avasi kautensa ylivoimaisella voitolla Solvallan raveissa Ruotsissa. Tamma on nyt voittanut kaikki uransa kolme lähtöä. Pekka Korven valmentama ja ohjastama Mascate Match ansaitsi voitostaan 70 000 Ruotsin kruunua.


Mascate Match eli "Massi" ravasi lähdössä takajoukoissa, josta se lähti kiriin viimeisellä takasuoralla. Vastustajan häiriöstä huolimatta tamma kiri eleettömästi ylivoimaiseen voittoon. Mascate Match juoksi samalla uuden ennätyksensä 15,0a. "Mascate Match on hieno tamma. Voitto tuli helposti, hevonen juoksi todella kovaa viimeiset 400 metriä", ohjastaja Pekka Korpi kehui hevostaan.

Paikan päällä Solvallassa oli myös Raviliiga HIFK:n kotiradan Vermon kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi. "Olemme todella ylpeitä silmäterämme suorituksesta. Mascate Matchilla on nyt paljon iloisia omistajia. Hevonen oli jo 2-vuotiaana todella hyvä, mutta tämä oli jotain vielä parempaa", Lähdeniemi hehkutti.

Parhailla 3-vuotiailla tähdätään rahakkaisiin ikäluokkakilpailuihin, ja ne ovat myös Mascate Matchin tähtäimessä. "Valmentaja Pekka Korpi on mestari valmentamaan hevosia ikäluokkakilpailuihin. Toivottavasti saamme nähdä Massin myös Vermossa kilpailemassa", Lähdeniemi totesi.

Raviliigan 12 hevosesta toistaiseksi uransa avanneita ovat HIFK:n Mascate Match, Jukureiden Tingaling, Ilveksen Rehab ja Tapparan Marschall Match. 

Mascate Match Pekka Korpi Solvalla 19032019 Kuva Miika Lahdeniemi
Mascate Match ja Pekka Korpi. Kuva: Miika Lähdeniemi


Mikä Raviliiga?

Raviliigassa ei puristeta mailaa, vaan ohjaksia. Raviliiga toteutetaan yhdessä jääkiekon Liiga-joukkueiden kanssa kausilla 2017–2020. Raviliigassa joukkueet, pelaajat ja fanit mittelevät hiekkaradan herruudesta omien ravihevostensa kesken. Myynnissä on 1000 osuutta jokaisen joukkueen hevosesta hintaan 100 euroa, ilman lisäkuluja. HIFK:n hevonen Mascate Match on myyty loppuun, toistaiseksi muista hevosista  on vielä osuuksia jäljellä. 


Lähde hevosenomistajaksi tai lahjoita osuus hevosesta haaveilevalle ystävälle, sukulaiselle, työtoverille ja lätkäkaverille. Raviliiga-hevonen on helpoin tapa hypätä oman suosikkijoukkueesi mukaan ja mikä parasta, liigakauden jälkeen hevosen myyntihinnasta lahjoitetaan osa hyväntekeväisyyteen ja loput jaetaan omistajille.

Vapaasti käytettäviä kuvia Raviliiga-hevosista löydät Suomen Hippoksen kuvapankista


Lisätietoja

Hanna Närhinen
Markkinointi- ja tapahtumakoordinaattori
Suomen Hippos
hanna.narhinen@hippos.fi
040 621 44 24