Hyppää sisältöön

Raviliiga HIFK:n hevonen jatkoi urotekojaan – suurkilpailuvoitto SE-tuloksella

Pekka Korven valmentama ja Raviliiga HIFK:n omistama Mascate Match voitti Ruotsissa Eskilstunan raviradalla kisatun E3-finaalin. Uskomattomalla tavalla esiintynyt tamma paransi samalla absoluuttista Suomen ennätystä 0,8 sekunnilla.

Arvostettua suurkilpailua lähdöstä maaliin johtanut tamma voitti kolmivuotiaiden lämminveristen uudella Suomen ennätyksellä 12,3a/2140 metriä. Edellinen SE-aika 13,1a/2140 metriä oli Jontte Boyn hallussa.

Valmentaja Korpi nähtiin jälleen myös hevosen ohjaksissa. Korpi on suomalaisen raviurheilun elävä legenda, eikä E3-finaalin voitto ollut miehelle uran ensimmäinen. Mascate Matchin suorituksen hän nosti silti aiempien menestyjien ylitse.

”Tämä on ollut alusta asti erittäin lahjakkaan tuntuinen ja mennyt lujaa. Seuraavaksi olisi tarkoitus antaa hevosen olla kotona hieman helpommalla. Ensi kuun puolella on seuraavat E3-lähdöt, sinne olisi taas tarkoitus tulla”, Korpi kertoi voittajahaastattelussa.

Punkarin Hevostalli Ky:n ja Maini sekä Saku Mikkolan kasvattamaa hevosta hoitaa Hanna Rakkolainen. Hevosen menestyksestä nauttii suuri omistajaporukka, sillä Raviliiga-hevonen on jaettu 1000 omistajaosuuteen.

Samassa lähdössä kilpaili myös suomalaisen Einari Vidgren Oy:n omistama Grande Diva Sisu, joka sijoittui lähdössä seitsemänneksi.