Hyppää sisältöön

Raviliiga-hevosten nettihuutokauppa päättyy keskiviikkona – esittelyssä myytävät hevoset

Huutokauppa huipentaa vuonna 2017 startanneen Raviliigan. Kaupankäynti päättyy keskiviikkona porrastetusti niin, että viimeisenä kello 21.00 myydään Raviliiga HIFK:n tammatähti Mascate Match.

Mascate Match Derby-voittaja 3 kuva juho hämäläinen
Raviliiga huutokauppa huipentuu Mascate Matchiin, josta tarjouksia voi tehdä aina kello 21.00 asti. Kuva: Hippos/Juho Hämäläinen

Vuodesta 2017 käynnissä ollut Raviliiga päättyy keskiviikkona 30. joulukuuta, kun tuhansien omistajaosuuksien ravihevoset huutokaupataan.

Internethuutokauppa on ollut käynnissä 23.12. alkaen, ja huutoja on tehty ahkerasti. Raviliiga HIFK:n tammatähti Mascate Matchin hinta oli kohonnut joulupyhien aikana 185 000 euroon. Lisäksi esimerkiksi Raviliiga Tapparan Marschall Matchin kohdalla viimeisin huuto tiistaina oli 55 000 euroa.

Raviliigan päättymisen jälkeen puolet hevosten varoista lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Esimerkiksi Mascate Matchin hyväntekeväisyyskohteena toimii syöpää sairastavia lapsia ja nuoria tukeva Sylva ry, jolle luvassa on poikkeuksellinen suuri lahjoitussumma.

Huutokauppa päättyy keskiviikkona 30. joulukuuta porrastetusti niin, että ensimmäisenä myydään Raviliiga JYPin Juliane De Veluwe ja viimeisenä Raviliiga HIFK:n Mascate Match.

Raviliigan huutokauppasivu.

Raviliiga-hevosten myyntijärjestys:

klo 19.20 Raviliiga JYP Juliane De Veluwe

klo 19.30 Raviliiga Jukurit Tingaling

klo 19.40 Raviliiga Tappara Marschall Match

klo 19.50 Raviliiga Sport Beast Mode

klo 20.00 Raviliiga SaiPa Royal Date

klo 20.10 Raviliiga KooKoo Fruttifero Luca

klo 20.20 Raviliiga Ilves Rehab

klo 20.30 Raviliiga Kärpät Mercedes Match

klo 21.00 Raviliiga HIFK Mascate Match

Esittelyssä myytävät Raviliiga-hevoset


Raviliiga JYP, Juliane De Veluwe

Juliane De Veluwe elokuu Lappeen ravit kuva Lappeen ravirata
Juliane De Veluwe  Kuva: Lappeen ravirata


”Juulin” kilpauralle on mahtunut vastoinkäymisiä, mutta näyttävä tamma on tehnyt vaikutuksen taustajoukkoihinsa.

”Se on älyttömän kaunis ja hieno hevonen. Osaa se olla myös leikkisä ja touhukas tamma, mutta ajotilanteissa se toimii hyvin”, valmentaja Tanja Soukka kehuu.

”Se on mielestäni hirveän hyväpäinen hevonen, se yrittää kyllä sen minkä pystyy ja se tekee siitä rehdin kilpahevosen. Vastoinkäymisistä huolimatta sillä on edelleen motivaatiota kilpailemista kohtaan.”

Julianne De Veluwen kilpaura käsittää toistaiseksi yhdeksän starttia, joista kaksi on päättynyt voittoon. Molemmat ykkössijat ovat tämän vuoden elokuulta.

Juliane De Veluwen tiedot Hippoksen Heppa-järjestelmässä.

Raviliiga Jukurit, Tingaling

Tingaling ja Iikka Nurmonen_kuva_Iita-Maria_Ahtiainen
Tingaling. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen


”Tinga” on näyttänyt pystyvänsä hienoihin tuloksiin kilparadoilla, vaikka tamman tämä vuosi ei sujunutkaan menestyksellisesti. Koko urallaan Tingaling on kuitenkin ehtinyt voittaa kolme kertaa.

”Siinä on paljonkin hyviä ominaisuuksia käyttämättä. Sen paras puoli on ollut se, että se on ollut terveenä ja päässyt treenaamaan sekä starttaamaan. Siitä on hyvä lähteä ponnistamaan vanhemman hevosen uralle”, kertoo hevosen valmentaja Jouni Hillbom.

Tingaling Heppa-järjestelmässä.

Raviliiga Tappara, Marschall Match

Marschall Match Taneli Säde Jyväskylä 190219 kuva Suomen Hippos Hanna Laakso (4)
Marschall Match. Kuva: Hanna Viskari


”Sheriffi” on menestynyt ikäluokkansa suurkilpailuissakin voittaen 3-vuotiaiden Kasvattajakruunun. Tänä vuonna ruuna on kilpaillut hyvällä menestyksellä myös kovissa lauantailähdöissä.

Edellinen osoitus Marschall Matchin kyvyistä nähtiin 23. joulukuuta Ruotsin Mantorpin raviradalla, kun Sheriffi viiletti kovatasoisen lähdön ykköseksi.

”Sanon sitä araksi paksuksi pojaksi. Kotona se on kiltti ja vähän epävarma mutta radalla se näyttää luontonsa”, hoitaja Jonna Irri kuvailee Marschall Matchia pilke silmäkulmassa.

”Se on tosiaan hyvä syömään ja juomaa, mikä on kilpahevoselle tärkeää. Sillä on myös hyvä ajaa ja se on kaikin puolin mukava hevonen.

Marschall Match on herättänyt suurta kiinnostusta huutokauppassa. Tiistaina lahjakkaan ravurin hinta oli 55 000 euroa. Raviliiga Tapparan hyväntekeväisyyskohde on Ville Niemisen rahasto. Rahasto tukee Tapparan vähävaraisia junioripelaajia.

Marschall Match Heppa-järjestelmässä.

Raviliiga Sport, Beast Mode

Beast Mode. Kuva: Hanna Närhinen

Beast Mode, tuttavallisemmin ”Peikko”, on asustanut Raviliiga-taipaleen ajan Alajärvellä Kati Lindsbergin valmennustallissa.

Beast Moden kilpaura käsittää 10 starttia, joista peräti viisi on päättynyt kolmen parhaan joukkoon. Viimeisen ykkössijan Peikko juoksi marraskuun alussa Jyväskylässä.

Beast Mode Heppa-järjestelmässä.

Raviliiga SaiPa, Royal Date

RoyalDate_Lappee22092018_Kuvaaja HannaNärhinen
Royal Date. Kuva: Hanna Närhinen


Royal Date on suorittanut tasaisen varmasti koko sen uran ajan, hevonen on sijoittunut useasti kolmen parhaan joukkoon. Kahdesta edellisestä startista on tullut voitto. Valmentaja Olavi Nisonen kehuukin ”Ronjan” toimintaa kilpailutilanteissa.

”Treenatessa se on hyvä hevonen ajaa ja kilpailutilanteessa se käyttäytyy hyvin. Ronja on kotona aika tasainen kaveri, ja viihtyy paljon itsekseen”, Nisonen kuvailee Raviliiga-hevostaan.

Royal Date Heppa-järjestelmässä.


Raviliiga Kookoo, Fruttifero Luca

Fruttifero Luca Mikkeli2018 kuvaaja Teija Ahola
Fruttifero Luca. Kuva: Teija Ahola


Fruttifero Lucan Raviliiga-uran varrelle on mahtunut paljon vastoinkäymisiä, mutta ruuna pääsi kuitenkin palaamaan kilparadoille loppuvuodesta 2020 ja oli neljäs yli vuoden mittaisen tauon jälkeen sitkeän juoksun päätteeksi.

”Fruttifero Luca on kiltti ja se toimii joka tilanteessa. Se kehittyy varmasti vielä tulevaisuudessa, kun sitä päästään valmentamaan vaikeuksien jälkeen terveenä. Ja kun se on kasvanut täyteen mittaansa, ”Luca” otti vielä kasvupyrähdyksen kesällä”, hoitaja Kiia Heikari kertoo.

Fruttifero Luca Heppa-järjestelmässä.

Raviliiga Ilves, Rehab

Rehab. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen


Rehab on kilpaillut tasaisesti kolmivuotiskeväästä alkaen. Se on ollut jaloistaan terve koko Raviliigan ajan, ja noussut hienoon kuntoon loppuvuodesta. Uransa aikana Rehab on voittanut kolme kertaa.

”Se on tosi kiltti hevonen, joka ei ole ollut mitenkään pahantahtoinen. Tosi nöyrä ja mukava hevonen, jolle sopii periaatteessa kaikki”, pitkään Rehabia hoitanut Piia Riihuhta kehuu.

”Meillä on ollut tallilla kimppatapaamisia, ja se seisoo kuin viilipytty paikallaan, vaikka on paljon ihmisiä ympärillä. Se on ihan loistava ajaa ja sitä pystyvät ajamaan kaikki. Se on siitä kiva hevonen, että siihen voi luottaa joka tilanteessa.”

Rehab Heppa-järjestelmässä.Raviliiga Kärpät, Mercedes Match

Mercedes Match. Kuva: Hanna Viskari


Mercedes Match näytti lahjakkuutensa raviradoilla. Kesällä 2019 tamma voitti kolme kertaa peräkkäin. Kilpaura päättyi hankosidevammaan, mutta ”Mersulla” on varmasti hieno tulevaisuus edessä siitostammana.

”Se on hyväkokoinen ja -rakenteinen hevonen. Tamma oli mukava ja hyväajoinen. Kilparadoilla siitä oli odotuksia, ja kolmivuotiaana se voitti Tammakriteriumin karsinnankin”, hevosen entinen valmentaja Mauri Jaara kommentoi.

Mercedes Match Heppa-järjestelmässä.

Raviliiga HIFK, Mascate Match

Mascate Match Pekka Korpi Vermo 2020 kuva Juho Hämäläinen
Mascate Match. Kuva: Juho Hämäläinen


Mascate Match on yksi kaikkien aikojen parhaimmista Suomessa syntyneistä ravureista. ”Massi” voitti useita suurkilpailuja kuten Derbyn, kaksi E3-finaalia Ruotsissa ja Villinmiehen Tammakilvan.

Palkintorahoja Mascate Match on kerännyt 32:sta kilpailusta yli 700 000 euroa. Tamman ennätys 10,0a/1609 metriä on nelivuotiaiden tammojen Suomen ennätys.

Tamman valmennuksesta on vastannut vihtiläinen lajilegenda Pekka Korpi.

Mascate Match Heppa-järjestelmässä.

Lisätietoja Raviliigasta.