Hyppää sisältöön

Ravikuningas on nyt Pohjoismaiden kuningas – ”Ei tänne häviämään olla tultu”

Evartti kruunattiin Pohjoismaiden kuninkaaksi.

Evartti kruunattiin Pohjoismaiden kuninkaaksi. Kuva: Hippos / Kirsi Kantokoski.

Ravi-Suomen kylmäveristen kovin kohtaaminen nähtiin juhannuslauantaina Härmän PowerParkissa, kun Suomen, Ruotsin ja Norjan parhaat kylmäveriset kamppailivat Nordic King -tittelin voitosta. Pohjoismaiden kuninkaaksi kruunattiin aivan huikean loppukirin jälkeen kaksinkertainen ravikuningas Evartti.

Härmän juhannusraveista ei tänäkään vuonna tasoa puuttunut ja viikonlopun päälähtö Nordic King ei jättänyt ketään kylmäksi. Mukana olivat Suomen, Ruotsin ja Norjan kovimmat kylmäveriset tuoreesta Elitkamppen voittajasta Odd Heraklesista supertähti Parvelan Retuun.

Vaiherikasta lähtöä hallitsi maalisuoran alkuun asti kaksinkertainen Nordic King -sankari Odd Herackles. Kuitenkin maalisuoralla ulkoradoilta kovimpaan kiriin ylsi Santtu Raitalan ohjastama kaksinkertainen ravikuningas Evartti. Voitto tuli lopulta selvällä marginaalilla ja kilpailun historian toiseksi kovimmalla ajalla 19,4.

”Ihan järkyttävän hienot tunnelmat. Evartti on edelleenkin meille kaikille, niin hullun tärkeä hevonen ja se, että Evartti pystyy voittamaan tämmösen lähdön, mikä on ehkä absoluuttisesti kovin kylmäverilähtö ikinä. Tässä lähdössä oli niin monta äärettömän kovaa monesta maasta. Oikeastaan koko Pohjoismaiden parhaat hevoset, ja kyllä se nostaa tämän voiton arvoa ihan äärettömästä”, kommentoi Evartin ohjastaja Santtu Raitala tunnelmia voittajahaastattelussa.

Santtu Raitala on Evartin vakio-ohjastaja. 11-vuotiaan orin valmentaja on pihtiputaalainen Antti Ojanperä, hoitaja Jutta ihalainen ja omistaja Talli Pajatso. Evartin on kasvattanut Olli Sippola.

Nordic Kingissä toiseksi sijoittui norjalainen superori Odd Herakles ja kolmenneksi suurmestari Välkyin Tuisku. Parhaana ruotsalaisena maaliin tuli Månlykke A.M., joka sijoittui neljänneksi.

Kansainvälinen ravikesä jatkuu heinäkuun puolessa välissä Mikkelin St. Michel viikonloppuna 16. & 17.7.

Santtu Raitala sai tuulettaa Evartin rattailla vuoden 2022 Nordic Kingin voittoa
Santtu Raitala sai tuulettaa Evartin rattailla vuoden 2022 Nordic Kingin voittoa. Kuva: Hippos / Kirsi Kantokoski.