Hyppää sisältöön

Ravikilpailusääntöjen ja rangaistusmääräyksien muutokset 1.6. alkaen

Ohessa 1.6. voimaanastuvia muutoksia sääntöihin ja rangaistusmääräyksiin. Sääntömuutokset koskevat mm. mainostamista hevosten varusteissa.

Sääntömuutokset

47.1 §

korvataan ”Mainostaminen hevosen varusteissa ja kärryissä on kielletty lukuun ottamatta hevosen, tallin tai valmistajan nimeä.”

-> Mainostaminen varusteissa on kielletty lukuun ottamatta mainoksia (aisanmyötäisiä) kilpakärryn aisoissa.

Mainostamisella ei tarkoiteta varusteissa olevia tallin tai hevosten nimiä.

59.2.4. §

lisäys loppuun: Kaikkien Suomen Hippos ry:n tunnustamien ulkomaisten raviurheilun keskusjärjestöjen tai niiden alaisten toimielinten toimesta annetut, henkilöitä tai hevosia koskevat päätökset ja seuraamukset, ovat voimassa myös Suomen Hippos ry:n ravikilpailusääntöjen alaisissa tapahtumissa, ellei Suomen Hippoksen hallitus tai sen valtuuttama toimielin toisin päätä.

Rangaistusmääräykset

Täsmennetty sakkotaulukkoon (s. 2), että yli 10 000 euron palkintotasolla karkean sakon suuruus on 2,0 %, vähint. 300 e, kun sakko annetaan vakavien rikkeiden oheissakkona.

Muutoksia koodissa 47010 Puutteellinen valjastus tai varusteet, johon on lisätty seuraavat kohdat:

  • Mikäli kilpailun aikana hevosen ajamiseen oleellisesti vaikuttava puutteellinen valjastus tai varusteen rikkoontuminen, joka ei synny ulkoisesta tekijästä, aiheuttaa valmentajalle vähintään 100 € rangaistuksen.
  • puutteellisesta valjastuksesta tai varusteista aiheutuu juoksun aikana vakava vaaratilanne, kuten ohjaksen irtoaminen tai aisan katkeaminen tai se voi muuten aiheuttaa valjakolle tai muille kilpailijoille vakavan onnettomuusvaaran tai hevosen vahingoittumisen, on ohjastajan omatoimisesti keskeytettävä.

Ravikilpailusääntöjen pääsivu Hippoksen verkkosivuilla.