Hyppää sisältöön

Ravikilpailujen avaaminen yleisölle sallittua 1.6. alkaen, enimmäismäärä yleisöalueella 500 henkilöä

Aluehallintovirasto päivitti ohjeistuksiaan yleisötilaisuuksiin liittyen perjantaina 29.5., ja uuden linjauksen mukaan kilpailijoita tai toimitsijoita ei lasketa osallistujamäärään, mikäli he ovat erillään yleisöstä. Maa- ja metsätalousministeriön mukaan ohjeistus koskee myös raviurheilua.


Ravikilpailut voidaan 1.6. alkaen avata yleisön osalta niin, että yleisöalueella on enintään 500 henkilöä. Kuva: Hippos/Ville Vuorinen

Päivittäinen ravikilpailutoiminta käynnistyy Suomessa rajoitustoimin tulevana maanantaina 1.6.2020. Kilpailutoiminta käynnistyy viranomaisten linjausten mukaisena ja se tarkoittaa muun muassa jo aiemmin kerrottuja erityisjärjestelyitä tallialueella.

Viranomaiset päivittävät rajoitustoimiin liittyviä ohjeita jatkuvasti, ja perjantaina tulleen tiedon mukaan urheilijoita tai järjestäjiä ei lasketa mukaan osallistujamäärään, jos he ovat erillään yleisöstä. Maa- ja metsätalousministeriö vahvisti, että aluehallintoviraston linjaus koskee myös ravikilpailuja.

Näin ollen ravikilpailut voidaan 1.6. alkaen avata yleisön osalta niin, että yleisöalueella on enintään 500 henkilöä. Ehdottomana edellytyksenä on kuitenkin se, että talliportti on suljettu eikä minkäänlaista kulkua yleisöalueen ja tallialueen välillä sallita. Yleisöalueella tulee myös kiinnittää erityistä huomiota ihmisten turvallisuuteen rajaamalla asiakasmäärät ja huolehtimalla turvaetäisyyksistä sekä hygieniaohjeistuksesta.

Yleisömäärään lasketaan mukaan yleisö ja sellaiset tapahtumanjärjestäjät, toimitsijat ja muut toimijat (kuten myyntipisteiden henkilökunta), jotka ovat yleisön kanssa samoissa tiloissa tai muuten suorassa kontaktissa yleisöön. Vastaavasti kaikki tallialueella olevat henkilöt lasketaan tallialueen henkilömäärään. Tallialueelle pääsevät kilpailuissa edelleen vain kilpailevien hevosten ohjastajat, valmentajat ja hoitajat, hevosauton kuljettajat, työskentelevät toimihenkilöt sekä akkreditoituneet median edustajat.

Yleisötilojen avaaminen enintään 500 hengelle mahdollistaa myös ravintolatoiminnan avaamisen viranomaisten antaman ravintoloita koskevan ohjeistuksen mukaisesti. Ravintolatoiminta voidaan avata ohjeistuksen mukaan sekä yleisö- että tallialueella.

Muista vastuusi yleisellä paikalla

Suomen Hippos korostaa jokaisen toimijan vastuuta koronaviruksen leviämisen ehkäisemisessä. Tärkeä yleisohje on edelleen, että jokaisen tulee noudattaa terveysviranomaisten antamia hygieniaa koskevia ohjeita, ja raviradalle ei tule missään nimessä saapua sairaana - ei edes silloin, jos oireet ovat lieviä. Myös riskiryhmiin kuuluvia ihmisiä ohjeistetaan välttämään saapumista raviradalle. Ulkomailta saapuvien on noudatettava 14 vuorokauden karanteeniaikaa.

- Muista käsihygienia! Pese käsiäsi riittävästi ja käytä käsidesi

- Suojaa suusi, kun yskit tai aivastat

- Pidä riittävä turvaetäisyys muihin ihmisiin

- Ensiapujärjestelmä ja järjestyksenvalvonta toimivat alueella normaalisti. Ongelmatilanteessa vältetään suoria kontakteja mahdollisuuksien mukaan ja toimijat suojautuvat omien toimintaohjeittensa mukaisesti.

- Yhteiskäytössä olevia tiloja puhdistetaan säännöllisesti myös kilpailujen aikana

- Järjestyksenvalvojat valvovat tapahtumaa (sisääntuloportit, sisätilat ja varikkoalue) ja varmistavat ettei alueelle saavu ylimääräisiä henkilöitä

- Tallialueen ja yleisöalueen välillä ei ole mahdollista liikkua

Media ravikilpailuissa


Päivittäisen ravikilpailutoiminnan käynnistyessä 1.6. ravikilpailuihin saapuvalta medialta vaaditaan akkreditoituminen. Näin järjestävä ravirata voi valmistautua ennakkoon alueelle saapuvien ihmisten määrään ja tarvittaessa olla heihin yhteydessä.

Ravikilpailuihin saapuvia median edustajia pyydetään ilmoittautumaan sähköpostitse suoraan raviradalle. Ilmoittautuessa tulee kertoa media, jota toimija edustaa, sekä se, haluaako työskennellä tallialueella vai yleisöalueella. Liikkuminen tallialueen ja yleisöalueen välillä ei ole mahdollista.

Kesäkuun alusta alkaen ravikilpailuissa on mahdollista tehdä haastatteluita turvaetäisyydet huomioiden.  Haastatteluita voidaan tehdä myös puhelimitse ja kilpailijoiden yhteystietoja löytyy mm. Hippoksen Heppa-järjestelmästä. Ravirata ja Hippoksen viestintäosasto auttavat mielellään kilpailijoiden tavoittamisessa.

Valokuvaajien ja tv-kuvaajien saapuminen ravikilpailuihin on akkreditointikäytäntöä noudattaen mahdollista, ja kuvaaminen on sallittua tallialueella sekä maalisuoralla turvaetäisyydet huomioiden. Myös kuvaajien tulee huomioida, että tallialueen ja yleisöalueen välillä liikkuminen ei ole mahdollista.

Ravirata voi avata 1.6. alkaen medialle työskentelytilat, joissa huomioidaan turvaetäisyydet, tilojen puhdistaminen sekä mahdollisuus käsihygienian ylläpitoon.

Lisätiedot, kilpailutoiminta:


Tuomo Pekonen, kilpailupäällikkö, Suomen Hippos
tuomo.pekonen@hippos.fi
p. 040 557 3889

Lisätiedot, media:


Suvi Hakkarainen, viestintäpäällikkö, Suomen Hippos
suvi.hakkarainen@hippos.fi
p. 040-7760530