Hyppää sisältöön

RaviHyvä 2016-hyväntekeväisyysravit laittavat hyvän kiertämään

RaviHyvä 2016-hyväntekeväisyysraveja vietetään torstaina 18.8. Jokimaan ravikeskuksessa. Ensimmäisen kerran järjestettävä RaviHyvä on erityisesti lasten ja koko perheen tapahtuma, jonka tuotot ohjataan hevosavusteiseen toimintaan. Jokaisesta paikalle saapuvasta henkilöstä menee kaksi euroa hyväntekeväisyyteen.

RaviHyvä 2016-hyväntekeväisyysravien tavoitteena on kerätä 5000 euron lahjoitussumma, jonka ensisijaisena kohteena on Nastolan Kirkonkylän koulun erityisentuen ryhmille tarjottava ratsastusterapia.

 

"RaviHyvä –videolla esitetty Topiaksen tarina osoittaa, että hevonen on monikäyttöinen eläin ja se tuo sellaisen elementin kuntoutukseen, mitä ihminen ei yksin pysty antamaan", Lahden Jokimaan toimitusjohtaja Tomi Himanka kertoo.


Tempauksella halutaan myös lisätä ihmisten tietoisuutta ratsastusterapian merkityksestä ja antaa resursseja sen toimintaan.

 

Jokimaalla järjestettiin muutama vuosi sitten Eeva tekee hyvää -hyväntekeväisyysprojekti erään hevosen ympärille. Himangan mukaan projekti onnistui loistavasti.


"Tuli sellainen tunne, että tarinan pitää jatkua. Tavoitteemme on luoda Lahteen vuosittainen yhteisöllisyyttä ja hyvää mieltä korostava urheilutapahtuma."


Hyväntekeväisyyden lisäksi tapahtumassa tuodaan esille hevosen monikäyttöisyyttä.  Raviurheilussa puhutaan yleensä millimetreistä ja sekunneista, mutta tässä tapahtumassa ihmisillä on mahdollisuus tutustua hevosiin lähemmin.


Valjakkoajon tuore MM-vitonen, hevosrodut, ponit ja vikeltäjät esittäytyvät

 

RaviHyvän aikana ravataan yhdeksän ravilähtöä. Erirotuiset hevoset huolehtivat lähtöjen esittelyistä ja samalla yleisö kuulee tarinoita näistä hevosista. Paikalle saapuu myös valjakkoajon tuore MM-vitonen Jouni Heikinheimo ja El Carillo.


Tapahtumaan osallistuu vikellyksen junioreiden Suomen mestarin Lotta Merisen. Ohjelmassa on vikellysnäytöksiä vikellyspukilla ja yleisökin pääsee kokeilemaan lajia.


Perheen pienimmille on tarjolla poniratsastusta, poniajelua, shetlanninponien viestiä, keppihevoskilpailua ja paljon muuta.

 

Tapahtumaan tulevat voivat ottaa mukaan pehmoleluja, joille ei enää löydy käyttötarkoitusta. Pehmot kerätään hevoskärryyn ja lahjoitetaan edelleen Lahden ensi- ja turvakoti ry:lle.


Pehmojen heittotempauksia on aiemmin nähty muun muassa Sotkamon Jymyn ja Tampereen Ilveksen urheilutapahtumissa.

 

Kumppaneita mukana lähes sata


Tapahtuman Kuningaskumppaneita ovat Etelä-Suomen Sanomat, Kemppi ja Pohjois-Karjalan Kirjapaino. Menossa on mukana lisäksi noin 70 paikallista yritystä ja järjestöä.


RaviHyvä –tapahtuman ilmaislippuja voi tiedustella Launeen Citymarketin infopisteeltä. Tapahtuma alkaa kello 18:00, mutta portut aukeavat ja oheisohjelma käynnistyy jo kello 17:00.

 

Lisätietoja: Tomi Himanka, toimitusjohtaja, Jokimaan ravikeskus, puh. 0400 821877
www.jokimaanravit.fi, RaviHyvä löytyy myös facebookista, instagramista ja twitteristä!