Hyppää sisältöön

Ravihevosten ulkomaiset kasvattajapalkinnot anottava 31.1. mennessä

Suomessa syntyneiden ulkomaille myytyjen ravihevosten kasvattajapalkintoanomukset vuodelta 2019 tulee toimittaa Suomen Hippokseen 31.1.2020 mennessä. Myöhemmin saapuneita anomuksia ei hyväksytä.

Kuva: Hippos/Ville Vuorinen

Anomus tulee tehdä jokaisesta hevosesta erikseen. Ulkomaille myydyn lämminverisen ravihevosen kasvattajapalkinnon perusteena ovat 2 – 7-vuotiaana saavutetut palkinnot ja kasvattajapalkintoa maksetaan 10 % voittosummasta. Maksettava minimisumma on 170 € ja palkintoa maksetaan enintään 20 000 €/vuosi/hevonen. 

Suomessa syntyneiden ulkomaille myytyjen hevosten Suomessa juostujen starttien osalta kasvattajapalkinnot maksetaan ikäluokan kasvattajapalkintoprosenttien mukaisesti. Maksatusperusteet vahvistuvat myöhemmin maa- ja metsätalousministeriön päätöksen perusteella. Palkkiot maksetaan hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen käytettävästä osuudesta Veikkaus Oy:n tuotosta Maa- ja metsätalousministeriön kautta.

Anomusta ei tarvitse tehdä sellaisten hevosten osalta, jotka ovat edelleen Suomen rekisterissä ja käyvät ulkomailla kilpailemassa. Heppa-järjestelmästä voi tarkastaa hevosen rekisteröintimaan hevosen perustiedot-sivulta. Mikäli rekisteröintimaa on joku muu kuin Suomi, tulee kasvattajapalkinnosta tehdä anomus.

Anomuslomake 

Anomuksen voi toimittaa esim. skannattuna sähköpostin liitteenä.

Kasvattajapalkinnon jakoperusteet >

Lisätiedot:

Soila Lehmusvaara

Puh. 020 760 5253

soila.lehmusvaara@hippos.fi