Hyppää sisältöön

Ravihevosten omistajalisenssin maksu poistuu ensi vuonna

Suomen Hippos on tarkastellut ravihevosen omistajille kohdistuvia maksuja, ja vuoden 2021 alusta lähtien omistajalisenssin 20 euron vuosittainen maksu poistuu.

IMG 5050
Ravihevosten omistajalisenssin maksu poistuu ensi vuoden alusta alkaen.

Omistajalisenssi koskee kaikkia ravihevosten omistajia, joiden omistamat hevoset kuuluvat Suomen Hippoksen kilpailurekisteriin ja osallistuvat kilpailutoimintaan.

1.1.2021 alkaen omistajalisenssin vuosittainen 20 euron maksu poistuu, mutta lisenssi pysyy käytössä. Omistajalisenssiä ei tarvitse erikseen hakea, vaan lisenssi astuu edelleen voimaan, kun omistettu hevonen ilmoitetaan kilpailuun tai koelähtöön.

”Omistajalisenssit pysyvät edelleen voimassa, mutta vuosittainen maksu poistuu ravikilpailuihin osallistuvien hevosten omistajilta. Tällä pyritään kohdistamaan maksut kilpailevaan hevoseen eikä omistajaan. Uudistus nostaa hieman hevosen vuosittaista kilpailuoikeusmaksua, mutta maksujen päällekkäisyydet poistuvat”, Hippoksen kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen kommentoi.

Hippoksen Heppa-järjestelmän sähköiset palvelut ovat edelleen normaalisti hevosenomistajien sekä muiden laji-ihmisten käytettävissä. Oma Talli –palvelusta hevosenomistaja pystyy esimerkiksi tilamaan suoran ilmoituksen, kun hevonen ilmoitetaan raveihin, lähtölistat julkaistaan, hevonen ilmoitetaan poisjääneeksi ja kun tulokset julkaistaan.

Lisätietoja:

Tuomo Pekonen
Kilpailupäällikkö, Suomen Hippos
Matkapuh. +358 40 557 3889
tuomo.pekonen@hippos.fi